El dissetè relator de la Festa Major és el granollerí Donat Putx

21 d'Agost 2017
+
Donat Putx després de la seva presentació com a relator. Fotografia: Toni Torrillas

El periodista i crític musical granollerí Donat Putx assumeix el repte d’explicar-nos la Festa Major des del seu punt de vista i pren així el relleu a l’anterior relatora, l’escriptora Anna Ballbona. Putx coneix bé les interioritats de Blancs i Blaus: ha estat jurat de la festa, circumstància que el converteix en un expert. Podrem llegir-ne les primeres impressions l’endemà del repte i seguir-lo amb funció els dies forts de Festa Major. Aquest any el relat tindrà, de ben segur, un toc musical.

 

Aquests són els escriptors i escriptores que, des de l’any 2000, han escrit el Relat de la Festa Major, una aventura que uneix festa i literatura: Empar Moliner, Matthew Tree, Toni Sala, l’enyorat Carles Capdevila i Eva Piquer, Laila Karrouch, Xavier Moret, Albert Sánchez Piñol, Gemma Lienas, Màrius Serra, Joan Solé i Amigó, Vicenç Villatoro, Juanjo Sáez, Gemma Ruiz, Eloi Vila, Pau Miró i Anna Ballbona.

Donat Putx va néixer a Granollers el 1966 i es guanya la vida fent de periodista musical. Va aprendre l’ofici a l’emissora municipal de Ràdio Granollers i al desaparegut setmanari Plaça Gran. L’any 1988 va començar a publicar crítiques musicals al també difunt Diari de Barcelona i des de 1994 ho fa a La Vanguardia. Entremig, ha publicat articles a Barcelona Metròpolis, Enderrock, Rockdelux i a altres capçaleres especialitzades. Va ser cap de redacció de la revista Folcentre els anys 2002 i 2004, i director artístic del Festival Trobadors i Joglars del Vallès Oriental les edicions 2006 i 2007. Signa els textos del llibre Barcelona en 50 cançons (Planeta, 2014). L’any 2015 publica Jaume Sisa, el comptador d’estrelles, un llibre de converses amb el cantautor galàctic editat per Empúries. Actualment treballa en la biografia d’un altre músic català.

Quan no escriu ni dorm, conversa amb el seu gat. O bé, passeja per la Festa Major amb l’encàrrec, no gens fàcil, de donar-ne una nova visió, la seva, personal i intransferible. Tenim ganes de descobrir-la!

On i quan podreu trobar el relat? 

El relat es publicarà a www.blancsiblaus.cat els dies 28 d’agost, 2, 3 i 4 de setembre a partir de les 10 del matí. També el trobareu els mateixos dies en suport paper  a l’Ajuntament, a la Botiga de Festa Major i a l'Oficina de Turisme.