El cicle Elles Dirigeixen projecta les pel·lícules "Lady Bird" i "Hacia la luz"

L'antropòloga Alba Castellsagué moderarà el cinefòrum d'aquest cicle dedicat a les directores de cinema

15 de Octubre 2018
+
Ja ha començat el cicle de cinefòrum Elles Dirigeixen impulsat des de fa 11 anys pel CIRD, Centre d'Informació i Recursos per a Dones, amb l'objectiu de donar visibilitat a les pel·lícules de realitzadores que expliquen històries amb mirada de gènere. Cada projecció s'acompanya d'un cinefòrum moderat per Alba Castellsagué, llicenciada en antropologia social i cultural per la UAB, i investigadora predoctoral al grup de recerca en antropologia de l'educació EMIGRA. 
 
Després de La mujer que sabía leer, la propera pel·lícula programada és Lady Bird (divendres 19 d'octubre), una producció nord-americana de 2017 de Greta Gerwig sobre la història d'una jove estudiant que, en un intent de fugir de l'ombra protectora de la mare, vol deixar la seva ciutat per anar a estudiar a Nova York. El darrer títol que es projectarà serà Hacia la luz (divendres 23 de novembre), una pel·lícula francojaponesa de 2017 de la realitzadora Naomi Kawase. Els dos protagonistes, Misako, que es dedica a l'audiodescripció de pel·lícules, i Nakamori, un fotògraf a punt de perdre la vista, aconseguiran connectar a través del cinema.  
 
El cicle s'integra a la programació en versió original del Cineclub de l'Associació Cultural del Centre Cultural (c. Joan Camps, 1). Les sessions amb cinefòrum són les de divendres a les 7 de la tarda. Les persones interessades a assistir-hi poden recollir-ne una invitació al CIRD (Portalet, 4, 4a planta).