El carrer Barcelona des del carrer Nou fins al carrer Castella, en calçada única

L'actuació es farà un cop hagin finalitzat les obres de reforma del carrer de Ricomà

19 de Juny 2017
+
El regidor d'Obres i Projectes i l'alcalde de Granollers en la presentació del projecte del c. Barcelona d'aquest matí
Aquesta tardor han de començar les obres de reforma del carrer de Barcelona, en el tram del carrer Nou fins al carrer de Castella, que el convertiran en plataforma única. Aquesta és la previsió municipal. En tot cas els treballs s'iniciaran un cop acabada la reforma del carrer de Ricomà, que es va iniciar el mes d'abril.
 
En aquesta actuació es renovarà la xarxa d’aigua potable i un tram de clavegueram, es soterrarà la xarxa elèctrica aèria, els creuaments de Telefònica existents i s'incorporarà el tritub municipal per a les telecomunicacions. 
 
La nova secció del vial vindrà definida per una calçada de 3 a 4 m d’amplada amb llambordes de formigó de color cendra,que serà l’espai destinat al pas dels vehicles per garantir el pas per accedir als aparcaments i habitatges particulars i operacions de càrrega i descàrrega. 
 
L’espai destinat al vianant estarà format per dues voreres d’entre 1 m i 1,45 metres d’amplada i s’executaran amb un paviment de llambordes de formigó prefabricades de diferents colors, en funció del tram de carrer. Es combinaran dos colors al llarg de tot el carrer: el mediterrani i l’ivori, com ja es va fer en el tram del carrer de Corró entre el carrer de Torras i Bages i el carrer de les Minetes.
 
La superfície del tram del carrer a renovar és de 1.079 m2 i la longitud de 182 m linials. El pressupost és de 282.155,54 euros i es preveu que les obres es puguin fer en 5 mesos. 
 
Com en altres actuacions municipals, l'objectiu és millorar l'accessibilitat per al vianant, aconseguir un carrer amb qualitat, connectar el carrer amb la xarxa de carrers de calçada única del centre històric i, a través del carrer del Llorer, amb el carrer de Ricomà.