El Carnaval omple els carrers de color i animació

28 comparses i 2.300 persones van desfilar a la rua que va recórrer carrers i places ahir a la tarda

27 de Febrer 2017
+
La millor comparsa acompanyada de carrossa o vehicle va ser l'Escola de Dansa Gris Dance. Foto: Toni Torrillas
Unes 2.300 persones van desfilar ahir pels carrers de Granollers, integrades en alguna de les 28 comparses que van participar a la rua, 26 de les quals entraven al concurs de comparses. Un jurat qualificat va valorar la diversitat, l'originalitat i la creativitat demostrada pels participants que van omplir de color i animació tot el recorregut de la rua. Els guardons van lliurar-se a la Porxada ahir al vespre, en un acte presentat per en Tres Rals de Can Solda, mestre de cerimònies del Carnaval granollerí. 
 
El premi a la millor comparsa acompanyada de carrossa o vehicle va correspondre a l'Escola de Dansa Gris Dance; la més crítica va ser l'AV Joan Miró; la millor ampa local, l'escola Salvador Espriu; la millor coreografia en moviment durant el recorregut, l'Hogar Extremeño de Canovelles. A tots ells va correspondre un premi de 600 €. La millor comparsa local va correspondre a l'associació Ayopaya i Intocables, i  la més creativa i original, a l'Associació Medieval Fantàstica - La Hermandad del Acero, que van guanyar, cadacsun, un premi de 295 €. Finalment, el jurat va atorgar dos accèssits, a les comparses Increïbles i a l'Ampa de l'Estel, amb 200 €.  Porxada Ibèrics va patrocinar el berenar ofert a tots els participants. 
 
Dissabte, la Porxada es va omplir de petits i petites difressats ballant amb el grup Pop per Xics, i al vespre, la Nau B1 va acollir la festa Carnaval a la Fàbrica, amb uns 400 assistents. 
 
El programa festiu continua demà passat dia 1 de març, Dimecres de Cendra. Durant tota la jornada s'instal·larà la vetlla d'en Carnestoltes a la Porxada i es construirà la pira funerària per acomiadar-lo a l'estil dels nostres avantpassats ibers. A la tarda se li farà ofrena de l'aixovar funerari (17.30 h), se celebrarà el darrer àpat de Carnaval "Sardina, pa i trago" organitzat per l'AV Granollers Centre (18 h / tiquet, 2 €) i es farà la cercavila de comiat pels volts de la Porxada, encapçalada per la Vella Quaresma (18.30 h). Mitja hora més tard, la vida d'en Carnestoltes arribarà al final, amb l'amortallament i la cremació a la pira funerària, una cerimònia que tindrà la col·laboració de l'institut Celestí Bellera. S'encetarà així el cicle de la Quaresma.