Aquest dimecres s'ha fet 9a caminada ciutadana amb el lema "Caminem pel feminisme; suma-t’hi"

Més de 500 alumnes de 3 d’ESO de set centres educatius hi han participat

08 de Maig 2019
+
Més de 500 alumnes de 3 d’ESO de set centres educatius participen a la caminada ciutadana

Aquest dimecres 8 de maig uns 550 alumnes de set centres educatius de Granollers (EMT, Institut Carles Vallbona, Institut Marta Estrada, Escola Pia, Institut Celestí Bellera, Institut Antoni Cumella i Col·legi l'Estel) participen a la caminada ciutadana. És una activitat conjunta per a alumnes de 3r d’ESO a proposta de l'Ajuntament de Granollers i que cada any lidera un centre de secundària diferent. 

Enguany l’activitat té per lema "Caminem pel feminisme; suma-t’hi" ja que s’inspira en el treball de recerca presentat per l’alumna de l’institut Carles Vallbona, Paula Macias.  “Tradició o imposició? Evolució del paper de la dona a Granollers en els últims 40 anys (1975-2015)”, entre altres aspectes, va analitzar el nomenclàtor de la ciutat de Granollers en clau de dona. 

L’activitat ha començat a la Nau B1 de Roca Umbert. A les 10 h s'ha fet la trobada amb tots els participants, a les 10.30 h hi ha hagut la benvinguda institucional i de 10.40 a 11 h s'han creat els grups. A les 11 h ha començat la caminada ciutadana amb 27 grups que, acompanyats d’un alumne de Batxillerat de l’Institut Carles Vallbona, fan itineraris on visiten com a màxim 3 espais.  A cadascun dels punts visitats es llegeix una petita biografia d’una dona rellevant en un àmbit en concret i es respon un qüestionari de preguntes en grups de 4 alumnes. 

Els diferents grups visitaran en total 30 espais diferents i les biografies que s’hi llegiran les han treballat alumnes de Batxillerat de l'institut Carles Vallbona. Tots els centres participants han fet un treball previ on han produït unes plaques de carrer i de places simbòliques que es penjaran en espais exteriors de Roca Umbert i que es podran visitar fins al 23 de maig. 

La caminada ciutadana acabarà a les 13 h a la Sala Nau B1 de Roca Umbert on es farà l’acte de cloenda i es mostrarà un vídeo fet prèviament per cada centre on s’explica per què s’ha triat una dona en concret per donar nom a un espai amb aquestes plaques simbòliques. 

Aquesta edició de la caminada ciutadana comptarà també amb la participació dels joves del Curs de So de Dimas que han preparat un repertori de música feta per a dones que es podrà escoltar abans de la caminada.

8 noms de dona

Cada centre ha triat un nom de dona (a excepció de l'Escola Pia que en tenir dues línies n'ha triat dos) per crear aquestes plaques simbòliques de places i carrers:

  • Carrer de Clara Campoamor Rodríguez. Política, advocada i escriptora (Madrid, 1888 - Lausana, 1972)
  • Plaça de Rebeca Lane. Sociòloga, poeta i cantant de rap feminista i anarquista (Guatemala, 1984)
  • Carrer d’Ada Lovelace. Matemàtica i física (Londres, 1815 – MaryLebone, 1852)
  • Plaça de Gerda Taro. Fotògrafa i reportera de guerra (Stuttgart, 1910 – El Escorial, 1937)
  • Carrer de Maria Teresa León. Escriptora (Logroño, 1903 - Madrid, 1988)
  • Plaça de Virgínia Woolf. Escriptora (South Kensington, 1882- Lewes, 1941)
  • Carrer de Malala Yousafzai. Activista social (Mingora, 1997)
  • Carrer de Mireia Belmonte García. Nedadora (Badalona, 1990)