Activitats de sensibilització als instituts pel Dia Mundial de la Sida

A Catalunya, la commemoració pren com a lema “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva”

30 de Novembre 2018
+
Des de fa més de 30 anys, cada primer de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. Aquest any el lema escollit, “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva”, posa l'accent a contribuir a eliminar actituds com la serofòbia, la discriminació que pateixen les persones VIH positives, i en el compromís per construir-hi una resposta positiva. La commemoració és una oportunitat per donar a conèixer la situació, i impulsar avenços en la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i la resta del món.
 
L'Ajuntament de Granollers se suma a la jornada fent difusió de les estratègies i recursos que la població té al seu abast per fer front a la infecció. Des dels serveis de Joventut i Salut, es fan activitats de sensibilització als instituts, a través dels dinamitzadors juvenils del Gra, amb el joc de la sida, una mena de  Trivial de preguntes i respostes a l'entorn de la infecció i les malalties de transmissió sexual (MTS). Després d'haver visitat l'Escola Municipal del Treball i l'institut Antoni Cumella, la previsió de visites dels dinamitzadors del Gra la setmana que ve són: institut Marta Estrada (3 de desembre, d'11 a 11.30 h), Carles Vallbona (4 de desembre, d'11 a 11.30 h) i Celestí Bellera (5 de desembre, als patis del matí).  D'altra banda, s’han fet tallers en diverses tutories i també un cinefòrum sobre la SIDA al Centre Vallès amb alumnes dels mòduls de la UEC de jardineria i d’imatge personal. El Servei de Salut ha distribuït llaços vermells i cartells de la campanya als equipaments públics i centres de salut, i es col·locarà el llaç vermell al balcó de l'Ajuntament. 
 
Des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha elaborant un comunicat conjunt al qual s’adhereixen més de 130 entitats públiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida: "Volem compartir la necessitat de vetllar per garantir una atenció de la salut universal i equitativa des de l’orientació dels drets sexuals i que doni resposta a les necessitats incorporant la perspectiva de gènere, la promoció de la recerca i la innovació; la desinformació condueix a la discriminació, a l’empitjorament de la nostra salut i la dels altres, i a un empobriment com a societat. El dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH ve acompanyat del deure de treballar per aconseguir-ho. Aprofitem aquesta commemoració per reflexionar i afegir-nos a un esforç conjunt que ens doni respostes positives per a totes les persones".