Dissabte s'inaugura a Roca Umbert una exposició sobre els inicis de les reivindicacions sindicals a Granollers

Aquest any es commemora el 40 aniversari de les mobilitzacions dels treballadors a la fàbrica tèxtil Roca Umbert, davant l'anunci dels propietaris de no invertir més en la filatura

18 de Maig 2017
+
Postal de l'exposició. Manifestació en suport dels treballadors de Roca Umbert, amb un miler de persones (desembre de 1977)
Dissabte, 20 de maig, a les 20 h,  s'inaugura a la Tèrmica de Roca Umbert l'exposició "El tancament a la fàbrica 1977-78. Història dels inicis de les reivindicacions sindicals a Granollers", comissariada per l'historiador Kevin Noguera.
 
La mostra, instal·lada a la façana de la Tèrmica, és un homenatge a la lluita dels treballadors de Roca Umbert, quan es compleixen 40 anys de les accions reivindicatives empreses pel col·lectiu davant l'anunci dels propietaris de deixar d'invertir en la filatura i d'aplicar un pla de reestructuració per tancar la secció.  
 
L'exposició recull fotografies del tancament dels treballadors, fragments de la premsa de l'època i testimonis d'una desena d'antics treballadors i treballadores que van viure en primera persona els inicis del moviment obrer a la nostra ciutat.
 
S'estructura en 8 plafons que fan una introducció i recullen una cronologia de la crisi del sector tèxtil, les assemblees dels treballadors, l'inici del conflicte entre l'empresa i els treballadors, les mobilitzacions i el desenllaç. Granollerins extreballadors de l'antiga tèxtil, com Paco Monja, Toni Cornellas, Dolors Portero, Isabel Ruiz o Julián Corón, entre altres, parlen d'aquells dies i n'expliquen la seva vivència i records.  
 
La mostra, organitzada per Roca Umbert i la col·laboració de l'Arxiu Municipal, es podrà visitar fins a l'1 d'octubre, en horari de dissabte, de 18 a 20 h, i diumenge, d'11 a 13 h. Es complementa amb una mostra virtual a l'Arxiu Fotogràfic. Des de Roca Umbert es programaran, també, visites comentades a la mostra.