Dissabte, nova edició del Mercat de Vi i Formatge a la plaça de Perpinyà

El mercat oferirà activitats complementàries com tallers infantils, i maridatge de vi i formatge

11 d'Abril 2019
+
Aquest dissabte, 13 d’abril, la plaça de Perpinyà acull durant tot el dia el Mercat de Vi i Formatge, amb  activitats complementàries: al matí  hi haurà tallers infantils amb Kids&Us i a la tarda, un maridatge amb formatges i vins de la DO Empordà. 
 
La iniciativa es proposa apropar els vins i els formatges catalans de qualitat i l’elaboració artesana, directament de l'elaborador al consumidor, sense intermediaris.
 
Aquesta edició, el protagonisme serà per als vins de l’Empordà (encara que també n’hi haurà d’altres indrets de Catalunya; i també se'n vendrà a granel), d'una banda; i per als formatges del Pirineu i el Prepirineu, elaborats amb llet de cabra, d’ovella, de vaca i fins i tot de búfala, de l'altra.  
 
Els tallers infantils, a càrrec de l’acadèmia Kids&Us i de caràcter gratuït, es desenvoluparan en anglès i es relacionaran amb la la fruita i el formatge. A partir de les 10 del matí, nens i nenes descobriran, per exemple, d’on ve la llet de cadascuna de les varietats de formatge, d’una manera divertida i adaptada a diferents nivells d’aprenentatge.
 
A partir de les 13.30 h serà l’hora del vermut, moment per tastar un bon vi, un got de ratafia o vermut, acompanyat de productes bons i originals.
 
A la tarda, a partir de les 18.30 h, experts elaboradors maridaran alguns vins empordanesos amb formatges presents al mercat.