Dimarts 10 d’abril, prova de so de sirenes de risc químic

La prova de so de sirenes de risc químic s'inicia a les 10.20 h i a les 10.30 h s'emetrà un senyal continu que n'indica el final

09 d'Abril 2018
+
Prova de so de sirenes de risc químic

El proper dimarts 10 d’abril es farà la primera prova de sirenes d’avís a la població per risc químic del 2018. Dues vegades l’any Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) porta a terme una prova de so de les sirenes de risc químic amb l’objectiu de comprovar-ne el funcionament, que la població es familiaritzi amb el so de la sirena i sàpiga que cal fer en un cas real. Així es faran sonar 83 sirenes instal·lades a 37 municipis de Catalunya.

A Granollers el simulacre tindrà lloc entre 10.20 i 10.30 h. Les sirenes de Granollers estan situades al Polígon Congost, al Parc del Lledoner i a l'aparcament MMPP ADIF, i s’activaran per tal de fer una nova prova de funcionament. L’alarma –pensada per ser sentida a l’exterior dels edificis– consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Al final, se sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-s’hi fins que acabi l’avís.

Mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic

- Tanqueu-vos a casa. És preferible que us tanqueu a les habitacions més interiors.

- No us quedeu dins del cotxe, els vehicles no són espais segurs per refugiar-s'hi. Confineu-vos a l'edifici més pròxim.

- Atureu els aparells de climatització.

- No aneu a buscar els nens a l’escola ni els avis al casal o residència: els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas de necessitat.

- Eviteu utilitzar el telèfon, les línies de telèfon i la xarxa de mòbils es poden col·lapsar si tothom comença a fer trucades.

-Cerqueu informació als mitjans de comunicació social (ràdio, televisió, Twitter...).

- No sortiu fins que ho comuniquin les autoritats o fins que escolteu el senyal de fi de l’alerta.

Per tenir més informació sobre com actuar en cas de risc químic, la Generalitat té una pàgina on recull tota la informació d'interès i ofereix fulletons explicant els motius de les proves i què cal saber-ne.