Dilluns 13 d'abril, nova prova de so de sirenes de risc químic

L'alarma de risc químic sonarà entre les 10.20 i les 10.30 h

10 d'Abril 2015
+
Cartell informatiu

El proper dilluns 13 d'abril s'activaran les sirenes de risc químic instal·lades a Granollers, amb l'objectiu de fer la primera prova de so d'aquest any. Aquest 2015 les dues proves anuals de sirenes d’avís a la població per risc químic es realitzaran el dilluns 13 d’abril i el dijous 19 de novembre.

La Direcció General de Protecció Civil, per tal de continuar amb la tasca d’afavorir que la ciutadania conegui el so de la xarxa general d’alarmes i comunicacions de Protecció Civil adscrita al Pla del sector químic de Catalunya, PLASEQCAT, porta a terme cada sis mesos una prova de so d’aquests sistemes d’avís.

L’objectiu principal d’aquests exercicis és familiaritzar la població amb els sons d’avís. A més, les proves són necessàries, també, per avaluar la cobertura acústica de les sirenes i provar el funcionament dels equips i del sistema d’activació i telecontrol.

Per saber com actuar en cas de risc químic, la Generalitat té una pàgina on recull tota la informació d'interès i ofereix fulletons informatius explicant els motius de les proves i què cal saber-ne.

Com a novetat la Generalitat enguany fa seguiment de les xarxes socials sota el hashtag #provasirenes per intentar controla l'abast dels sons.