Del 25 d'agost al 2 de setembre, Festa Major de Blancs i Blaus 2018

La Festa Major tindrà de nou més de 200 activitats

25 d'Agost 2018
+
Cartell de la Festa Major de Blancs i Blaus 2018

Aquest dissabte 25 d’agost comencen les activitats de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers 2018. El programa d’activitats, que es pot consultar i descarregar a www.granollers.cat/festamajor i www.blancsiblaus.cat, té de nou més de 200 activitats en aquesta edició, la 35a del model de colles. Així, el programa d’enguany inclou, per exemple, havaneres i música d’autor amb Tomeu Penya a la plaça de les Hortes; el parc Torras Villà serà l’escenari d’espectacles de qualitat com circ, dansa o l’humor de Quim Masferrer; a la plaça de l’Església s’aposta els grups locals amb l’actuació de Setembre; i a l’avinguda del Parc hi haurà la nit jove amb el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, el rock i l’humor dels Mojinos i les versions de l’Orquestra DiVersiones.

Les colles han presentat també el letimotiv o tema central de les seves activitats i propostes. Els Blaus aposten per tornar als anys 80 i els Blancs han preparat el Festival Sense Cap.

Un relat en imatges

Una de les novetats més destacades de l’edició 2018 de la Festa Major és que aquest any la relatora no escriurà la festa sinó que la dibuixarà. Flavita Banana, il·lustradora i vinyetista guardonada amb el premi Gat Perich 2018 d’humor gràfic, serà la 18a relatora de la Festa Major.

Podreu trobar el relat els dies 27 d’agost, 1, 2, 3 de setembre a partir de les 12 h a l’Ajuntament, a la Botiga de Festa Major, a l’Oficina de Turisme i a: www.blancsiblaus.cat. Del dia 3 al 18 de setembre el podreu trobar a la Biblioteca Can Pedrals i Roca Umbert fins a finals d’existències.

La imatge de la Festa Major

Jordi Oms, dissenyador gràfic de Palautordera, és l’autor de la imatge de la Festa Major, una imatge que parteix de la idea de la rivalitat festiva. Oms vol mostrar la rivalitat entre Blancs i Blaus agafant l’element del mocador i incorporant-hi unes cares, uns personatges, que exemplifiquen la festa». De fet, hi ha 6 cartells diferents i, a la festa.

El PuntG

El PuntG, el dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, serà de nou present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar durant la festa. Aquesta Festa Major el PuntG estarà a dos espais: la Porxada i al costat d’Urgències Centre. A més, s’han elaborat 3 imatges gràfiques amb l’objectiu que tothom es responsabilitzi de la festa i seran presents també a Twitter i Instagram.

Nou horari de la botiga de Festa Major

La Botiga de Festa Major, el punt de venda oficial de productes de la festa, estarà ubicada un any més a la Casa de Cultura Sant Francesc (c. Espí i Grau, 3). Hi podeu trobar tot el marxandatge de Blancs i Blaus i de les entitats culturals i festives de la ciutat: Diables, Drac, Xics, Gegants, Passaltpas, Agrupació Excursionista... Hi podreu comprar en metàl·lic o amb targeta de crèdit.

La Botiga obrirà les portes aquest divendres 24 d’agost a les 11 h i estrena nou horari:

- Del 24 d’agost a l'1 de setembre d'11 a 14 h i de 17.30 h a 21.30 h

- El diumenge 2 de setembre d'11 a 14 h