Declaració del món local de suport als acords de pau a Colòmbia

Durant l'acte s'ha donat a conèixer una moció conjunta del municipalisme català en suport als acords de pau de Colòmbia

26 de Setembre 2016
+
Alcaldes, alcaldesses, regidors i representants de les associacions municipalistes catalanes amb la cònsol de Colòmbia, a Can Jonch. Centre de Cultura per la pau a Granollers

 

El 26 de setembre el govern de Colòmbia i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia- Exèrcit del Poble (FARC) signen un acord definitiu de pau per posar fi a més de 50 anys de conflicte intern, un acord que es va anunciar el passat 25 d’agost des de l'Havana i que ha estat àmpliament celebrat per la comunitat internacional.

 

Aquest mateix dilluns 26 de setembre a Can Jonch, Centre de cultura per la Pau (c. del Rec, 19. Granollers) s’ha mostrat el suport del món local al procés de pau de Colòmbia. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya han presentat una la moció dels governs locals de Catalunya en suport als acords de pau a Colòmbia.

 

Aquest acte ha comptat amb la presència de la presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Meritxell Budó, la cònsol de Colòmbia a Barcelona, Diana Celis, l’alcalde de Granollers i president de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, Josep Mayoral, el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, Fermí Santamaria, i la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Laura Campos.