Constituït el fòrum de participació de l'adolescència de Granollers

El formen 45 nois i noies de 12 a 16 anys de centres educatius, entitats de lleure i centres oberts

24 de Octubre 2018
+
Foto dels membres que integren el nou fòrum de participació per a adolescents
Aquesta setmana s'ha constituït un fòrum de participació de l'adolescència format per nois i noies de 12 a 16 anys. Un nou projecte de participació impulsat per l'Ajuntament, a través del Gra i el Servei d'Educació, format per nois i noies que cursen l’ESO a Granollers, d’entitats de lleure, de centres oberts i de l’Escola Montserrat Montero.
 
L'acte va tenir lloc dimecres 24 d'octubre a la Sala de Plens amb l'assistència dels 45 membres del nou fòrum -tots hi són de manera voluntària i cada centre ha tingut llibertat per escollir-ne els integrants. 
 
El regidor d'Educació i Joventut,  Francesc Arolas, va destacar el fet que "per primer cop tenim un espai de participació activa i aprenentatge" per a aquesta franja d'edat i va posar l'accent en la "responsabilitat que teniu com a representants dels vostres companys i de tots els joves de 12 a 16 anys de Granollers". L'alcalde, Josep Mayoral, va recordar que "volem una ciutat completa" i per això "hem de crear mecanismes perquè tothom pugui parlar. Us convido a ser actius en la construcció de la ciutat". 
 
Aquest espai de participació activa ofereix veu i visibilitat als nois i noies sobre temes de la ciutat que els afecten i vol propiciar el desenvolupament d'activitats i projectes adreçats a aquest col·lectiu. Un espai on els joves faran un aprenentatge de participació i representació dels companys dels centres educatius i entitats d'on provenen. 
 
Ara els membres del fòrum -que conceptualment dona continuïtat al Consell dels Infants, però que tindrà altres atribucions i disposarà d'un pressupost propi- faran el traspàs de la informació als seus centres i entitats, a través de les tutories i els consells de delegats. A partir d'aquí, s'organitzarà per comissions a l'entorn de les propostes de treball que els farà arribar la Taula de les Adolescències, un espai de trobada professional i transversal integrat per tècnics que treballen amb adolescents. El fòrum farà una trobada de treball i convivència el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre. Entre març d'aquest any i desembre de 2019, desenvoluparà les propostes de treball, avaluarà el procés de treball i el presentarà a la comunitat.  
 
La creació d'aquest nou espai de participació s'emmarca en les accions del Pla d’Infància i Adolescència de Granollers 2018-2024 i del Pla Local de Joventut 2019-2022, que impregnen les polítiques locals per fomentar la participació d'infants i adolescents en tots els àmbits de la seva vida. El fòrum de participació per a joves se suma a altres propostes participatives en l’àmbit educatiu, com són el Consell dels Infants i el Fòrum dels Delegats i Delegades.