Comparses i disfresses, concurs de truites, cercaviles... És Carnaval

Del 22 de febrer, dia de l’arribada del Rei Carnestoltes, al 10 de març, amb el Ball de Gitanes, Granollers celebrarà la festa més esbojarrada de l’any.

21 de Febrer 2019
+
Edicte reial

L’arribada del Rei Carnestoltes a la Porxada marcarà el tret de sortida del Carnaval de Granollers. Divendres 22 de febrer a dos quarts de sis de la tarda es cantaran els versots i es llegirà l’edicte de Carnaval, demanant la participació de tota la ciutadania a complir-la. L'Abat dels Bojos i els Diablots oficiaran l'inici de la festa. D’aquesta manera s’inicien dues setmanes de la festa més esbojarrada de l’any, en què les disfresses i l’animació centren el programa d’activitats. 

El dijous 28 de febrer a les set de la tarda, es celebrarà el 8è concurs de truites, un esdeveniment on els Diablots conviden a tothom a presentar les seves creacions gastronòmiques, amb l’ou com a protagonista. Aquest any, com a novetat hi haurà una demostració culinària de la "truita de l'Àbad" i es farà a la Casa de Cultura Sant Francesc.

L’endemà, divendres 1 de març a dos quarts d’onze del matí algunes escoles faran la seva ofrena dels ous al Rei Carnestoltes a la Porxada, i a les sis de la tarda serà el torn de les entitats. El mateix dia a dos quarts de sis de la tarda a la Troca (Roca Umbert) i amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret i Mimetic Studio, es convida a tots els nens i nenes al taller de disfresses i maquillatge. 

El dissabte 2 de març, durant tot el dia, es podrà fer ofrena dels ous a en Carnestoltes, que serà a l’ajuntament durant tota la festivitat. A dos quarts de sis de la tarda es farà una cercavila infantil a la plaça de la Corona, que culminarà a les sis a la Porxada amb el ball de disfresses, animat amb el grup Xiula, que farà ballar tant grans com petits. Pels més nocturns, la festa continuarà a dos quarts de dotze de la nit a la Nau B1, amb el Carnaval a la fàbrica, amb un concert de Pirat’s Sound Systema i DJ Animal i el concurs de disfresses organitzat pel Jovent Ignorat amb el suport de Roca Umbert (Entrada: 6 € anticipada a www.escenagran.cat o 8 € el mateix dia).

Diumenge 3 de març arriba el moment de la demostració de creativitat i originalitat dels grups participants a la rua. Per participar a la Rua hi ha temps per inscriure's fins el 22 de febrer a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (clicant a "tramitar", emplenant la fitxa i clicant el botó "signar i enviar"). Aquelles comparses que s'inscriguin fora de termini no entraran al concurs i desfilaran al final de la rua. 

A dos quarts de sis es concentraran les comparses al c. Roger de Flor i a les sis començarà la rua, encapçalada per l’Abat dels Bojos i els Diablots, per fer cap a la Porxada. A partir de les vuit, amb animació disco es lliuraran els premis del concurs de comparses. 

I per concloure els dies de gresca, dimecres 6 de març a partir de les onze del matí es farà la vetlla de Sa Majestat Carnestoltes a la Porxada, i a dos quarts de sis de la tarda es procedirà a l’enterrament de la sardina. Finalment, a dos quarts de set del vespre, la vida d’en Carnestoltes arribarà al final i s’instaurarà el regnat de la Vella Quaresma. 

Enguany, el Ball de Gitanes de Granollers es celebrarà el diumenge 10 de març.