Comencen les obres dels espais interiors i de la primera planta del Centre d'Arts en Moviment a Roca Umbert

La inversió per a les dues actuacions s'apropa a un milió d'euros. Actualment treballen a Roca Umbert 166 persones

21 de Novembre 2018
+
El regidor d'Obres i Projectes, Albert Camps, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral en la presentació dels dos projectes
Carrers i places interiors
Aquesta actuació, de 3.100 m2, ha de permetre millorar l'accessibilitat i facilitar l'ús de tots els equipaments del recinte de Roca Umbert, alhora que es renovarà també una part del clavegueram. S'hi posarà com a paviment llambordins de formigó de dos colors diferents i també es farà un nou edifici destinat a lavabos i a punt de informació, a tocar de la nau de Dents de Serra. A més es col·locaran uns tendals per fer ombra en tres espais de l'àmbit. 
 
Aprofitant aquesta actuació s'instal·laran les canonades per a una futura xarxa de calor alimentada amb biomassa que ha de donar a servei a diferents equipaments: la Impremta municipal i la Troca, a Roca Umbert mateix; l’escola Ferrer i Guàrdia, l’institut Carles Vallbona, les pistes d’atletisme i els pavellons del Parquet i el Tub.  Amb el mateix criteri, també es posarà una canonada d’aigua no potable que ha de connectar els pous de Roca Umbert, alimentats per aigua del riu Mogent, amb els Jardins de Lluís Companys, situats al davant. 
 
L'espai que s'urbanitzarà es complementarà amb la col·locació de bancs de fusta i taules en les zones i patis més amplis, per tal de crear un espai que juntament amb la plantació d'arbrat esdevingui punt de reunió per a les persones usuàries. S'hi plantaran deu arbres que es complementaran amb quatre jardins verticals (envoltant l'edifici on hi ha Arsènic, a la façana del Centre Audiovisual, i en l'edifici situat davant dels locals de les colles de Blancs i Blaus).
 
En el vestíbul d'entrada del carrer de Prat de la Riba es preveu col·locar una pantalla de gran format i també es canviarà la porta d'entrada a Roca Umbert pel carrer de Lluís Companys, situada al costat de l'Espai d'Arts.
 
Aquesta intervenció s'ha adjudicat a l'empresa Tecyr Construcciones y Reparaciones SA per un import de  505.425,11 euros, IVA inclòs, i les obres es preveu que tinguin una durada de cinc mesos. 
 
Es completa el Centre d'Arts en Moviment (CAM)
Els treballs consisteixen en adequar la planta primera de la Nau B de Roca Umbert on actualment s'ubica el Centre d'Arts en Moviment. La intervenció preveu la creació d'una gran sala multifuncional, amb una subestructura per permetre la instal·lació d’escenografies i audiovisuals, i un sistema de cortina per subdividir la sala en dos espais més petits. Hi haurà també una segona sala més petita per practicar arts aèries i una molt petita, individual, per a escalfament corporal, de veu, concentració, etc. També hi haurà unes sales de descans i un espai d’office per poder menjar o prendre un cafè. Amb aquesta intervenció es pretén oferir espais per a assaig i creació que puguin ser flexibles i acollir formats molt diferents, així com oferir estructures que facilitin les pràctiques de circ de petit format de caràcter aeri amb teles, cordes, arc, anelles, etc. D'aquesta manera es pretén fomentar la professionalització de les companyies i la creació d'equips estables, donar continuïtat a l’aprenentatge dels estudiants i als projectes artístics professionals, entre d'altres.
En fases anteriors ja s’havien executat els accessos a aquesta primera planta primera, la sortida d’evacuació, l'accés principal i la Sala 1. 
El projecte busca mantenir al màxim la imatge d’espai industrial.
 
Tant els espais interiors com les noves sales projectades per completar el Centre d'Arts en Moviment s'han definit gràcies a la participació de professionals i residents de Roca Umbert.
 
Segons ha explicat l'alcalde Josep Mayoral en la presentació dels dos projectes, en els propers quatre o cinc anys caldrà completar la urbanització dels espais interiors de Roca Umbert i fer un aparcament, un cop ja s'ha analitzat l'entorn i s'ha confirmat la necessitat de fer-lo. ""Cal estudiar com el farem", ha afegit.