Comença una nova edició del programa Afis pediàtric per tractar el sobrepès i l'obesitat infantil, i fomentar els hàbits saludables

Impulsat pels serveis de Salut Pública, Esports i l'ICS, dura tot el curs i es treballa en l'àmbit familiar

07 de Octubre 2016
+
Imatge d'una de les sessions del curs passat. Fins ara, 44 infants han pres part al programa de l'Afis pediàtric.
Aquest mes d’octubre s’inicia la tercera edició del programa Afis pediàtric (activitat física per a infants), que porten a terme els serveis municipals de Salut Pública i Esports, i els serveis de Pediatria de l’ICS (Institut Català de la Salut).
 
Afis pediàtric aborda el tractament del sobrepès i  l’obesitat infantil amb un programa multidisciplinari que combina l’activitat física en grup, l’educació nutricional i el reforç conductual, tant individual com familiar. L’objectiu és aconseguir normalitzar l’índex de massa corporal (IMC) de l’infant, millorar-ne els hàbits alimentaris i que faci més activitat física i, de retruc, fer créixer la seva autoestima. 
 
El programa, que és gratuït, s’adreça a infants de 6 a 12 anys que tenen sobrepès o obesitat. Els nens i nenes que hi participin faran exercici físic dos dies a la  setmana, entre els mesos  d’octubre i juny. Una vegada al mes, els infants i les seves famílies faran uns tallers educatius de tipus pràctic sobre alimentació, activitat física i benestar emocional. El programa es complementa amb altres activitats lúdiques, com un taller de cuina i una excursió familiar. 
 
Les famílies interessades a participar-hi hauran  d’adreçar-se a l’equip de pediatria del CAP, que en farà la derivació corresponent. També poden contactar directament amb el servei municipal de Salut Pública (c. Portalet, 4, 2a planta, tel. 93 842 66 68).
 
El dia 19 d'octubre es farà la sessió de presentació (Gra, 17 h). En les sessions successives, els participants abordaran qüestions com l'alimentació saludable, la importància del moviment, la compra saludable i la publicitat enganyosa, l'esmorzar i el berenar equilibrats, o l'autoestima i la imatge personal. 
 
Fins ara, 44 infants i les seves famílies han seguit el programa Afis pediàtric que tracta l’obesitat infantil i el sobrepès des de diferents disciplines. Un cop acabat, les famílies fan seguiment a través de l'equip de pediatria del CAP. La tercera edició s'obre a la participació d'una vintena d'infants.