Comença un nou mercat del dissabte a Granollers

Estarà format per 19 parades de pagesos o artesans del territori que oferiran carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa, gairebé la meitat de l’oferta de productes ecològic

27 de Gener 2017
+
Cartell del mercat
El dia 28 de gener comença la singladura un nou “Mercat del dissabte” a Granollers, un mercat alimentari on totes les parades seran de pagesos o artesans del territori. El projecte s’emmarca dins la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca i els seus objectius són donar suport els pagesos i elaboradors del territori oferint-los una via de venta directa; reorganitzar una part de l’oferta comercial de productes alimentaris artesans ja existent els dissabtes en diverses places de Granollers; fer més visible i atractiva aquesta oferta, incrementant-ne la qualitat, la singularitat i la proximitat, i atraure visitants a la ciutat.
 
El mercat es desenvoluparà cada dissabte de 9 a 14 h a la plaça de la Corona. Es tracta d’una prova pilot d’un any, amb intenció que es consolidi.
 
La selecció dels productors i elaboradors s’ha fet per concurs, on s’han valorat aspectes com la proximitat, els distintius d’origen i qualitat alimentària (producció ecològica, Denominació d’Origen i altres), o la utilització de varietats i races locals.
 
Al mercat hi haurà 19 parades, algunes de les quals seran compartides entre diferents projectes, de manera que en total hi participaran més 25 productors o elaboradors. Al mercat s’hi podrà trobar productes d’una quinzena de pagesos, a més de diversos elaboradors de carns i embotits, formatge, oli, conserves, mel i cervesa. Gairebé la meitat de l’oferta serà de productes ecològics.
 
La majoria de productors seran de la comarca, i alguns de Palou (Granollers), tot i que també n’hi haurà del Maresme, Baix Llobregat, Lluçanès, Ripollès, Empordà i el Camp de Tarragona.
 
L’Ajuntament té intenció de desenvolupar periòdicament accions de dinamització del mercat, i de concentrar a la plaça de la Corona les diferents fires i activitats alimentàries o gastronòmiques de la ciutat.
 
Dissabte 28, dia de la inauguració, hi haurà actuació musical de Bridges Trio, a les 11 h.