Circ, música clàssica i espectacles familiars al TAG

El Teatre Auditori de Granollers ofereix espectacles per a diferents públics

21 de Març 2019
+
"Random"

El Teatre Auditori de Granollers bull d'activitat cada cap de setmana. Aquest divendres acollirà l’espectacle de circ Random, dels artistes emergents Joel Martí i Pablo Molina, dissabte farà tres noves sessions familiars de Més enllà dels miralls i diumenge, l’Orquestra de Cambra oferirà el gran concert Viatge en el temps. Els Concerts de Brandenburg.

 

Random, circ d’alt risc!

Joel Martí i Pablo Molina són dos artistes emergents europeus que busquen la frescor escènica i porten les situacions ordinàries fins a l’extrem

Joel Martí i Pablo Molina són dos destacats artistes emergents europeus que, amb aquest primer muntatge, busquen la frescor escènica i una sinceritat a l’escenari gairebé cruel, portant situacions ordinàries fins a l’extrem. Random es podrà veure a la Sala Oberta del Teatre Auditori de Granollers el proper divendres 22 de març, a les 21 h, per només 5 euros.

L'espectacle és un projecte beneficiari del dispositiu Fons de Creació del projecte de cooperació transfronterer De Mar a Mar del programa POCTEFA, amb el suport de La Central del Circ i la Xarxa Transversal. A més, forma part de la programació GPS (Girem Propostes Singulars) que programen conjuntament diversos teatres de la comarca (per la qual cosa l’espectacle es podrà veure també al Teatre Auditori Cardedeu, dissabte 23 de març).

A l’espectacle els dos intèrprets, Joel Martí i Pablo Molina, porten fins al límit diferents situacions de la vida quotidiana buscant, a través de les acrobàcies, una frescor escènica amb una sinceritat gairebé cruel. Amants del risc, els diverteix viure en l’absurditat i en allò més estrambòtic de la forma més natural possible, gaudint del que fan. Aquesta és una història no creïble sobre les seves vides, sobre el teatre i sobre una realitat que els supera.

Random emergeix al gener de 2017 de la mà de Joel Martí i Pablo Molina. Amants del risc i d'explorar situacions teatrals fins al límit, fins al més absolut descontrol. A causa d'aquesta ambició artística, durant els tres primers mesos de creació va acudir a ells l'ambulància dues vegades, els van perseguir uns tipus de Baró de Viver, van trencar un teló, un pal de fregar, una galleda, van interrogar a un escarabat en viu i van “assassinar” un altaveu de 1.300 euros. Els diverteix viure l'absurd i estrambòtic de la forma més natural possible, i sobretot, fan el que els apassiona.

Pablo Molina és verticalista i ballarí. Format a l'Escola de Circ Rogelio Rivel i a Le Lido, és ballarí des dels 10 anys en estils de carrer. Va fer una gira a l'estiu 2016 amb l’espectacle de fi de formació de Le Lido i destaca també per la seva participació a Arto Festival de Rue amb l’espectacle en solitari Miniatures i l'actuació en Cirque aux Jacobins del programa Européenes de Cirque.

Joel Martí és equilibrista i acròbata en el cable. Format a l’escola de circ Balthazar, a l’escola de teatre excèntric i clown Le Samovar i a l'escola de circ de Tolosa Le Lido. Entre les seves experiències artístiques destaquen l’espectacle-sopar A fuego lento al 2012, la gira amb l’espectacle Crazy i l’espectacle Pals amb la companyia Cíclicus.

 

Més enllà dels miralls, una experiència única per viure en família

Tres noves visites guiades i teatralitzades per conèixer a fons el Teatre Auditori

El Teatre Auditori de Granollers convida novament a les famílies a conèixer l’interior del Teatre Auditori de Granollers i gaudir d’un espectacle de titelles basat en el conte Més enllà dels miralls. L’espectacle tindrà lloc aquest dissabte 23 de març, en tres sessions diferents: a les 12 h, a les 17 h i a les 18.30 h.

La Filo, una costurera molt despistada, acompanyarà a petits i grans en un recorregut per les instal·lacions del teatre i us donarà a conèixer els diferents personatges que intervenen en la realització d’un espectacle. També es presentarà la història de la creació del teatre, es visitaran els camerinos i es trepitjarà l’escenari com si els petits fossin veritables artistes!

L’espectacle es va crear amb motiu del 15è aniversari del Teatre Auditori de Granollers per acostar les arts escèniques i els fonaments més bàsics d’un equipament com el Teatre Auditori.

 

L’Orquestra de Cambra tocarà els Concerts de Brandenburg 

L’Orquestra de Cambra de Granollers continua el seu viatge arreu del món per centrar-se, aquesta vegada, en el compositor J. S. Bach

Aquest diumenge 24 de març, a les 19 h, l’Orquestra de Cambra de Granollers assumeix el repte de presentar al Teatre Auditori de Granollers els mítics Concerts de Brandenburg, una mostra de perfecció tècnica del compositor J. S. Bach, sota el títol Viatge en el temps.

J. S. Bach va composar els Concerts de Brandenburg l’any 1721, mentre treballava a la cort de Cöthen (Alemanya). La cort disposava d’una orquestra amb 18 músics que va permetre Bach experimentar amb la nova manera de fer música que arribava d’Itàlia, l’stile concertato. Els Concerts de Brandenburg són una exhibició de les possibilitat que oferia aquell nou estil: però Bach va més enllà, i el porta al seu punt màxim de perfecció tècnica, formal i expressiva.

Viu l’Orquestra! i Conferència prèvia

Com cada dijous, aquest proper 21 de març, a les 11.45 h, alguns privilegiats que reservin la seva plaça a través d’un senzill formulari a la web del Teatre Auditori: https://www.teatreauditoridegranollers.cat/publics/inscripcions-a-les-activitats-360 podran gaudir de l’assaig general del concert de diumenge, a la mateixa Sala Gran. Una activitat única d’apropament als músics i la obra en qüestió que comptarà, a més, amb una benvinguda amb comentaris sobre la formació i el programa del concert a càrrec de la gerent de l’Orquestra de Cambra de Granollers i un comiat a càrrec del seu director musical, Corrado Bolsi.

A més, el concert tornarà a comptar amb la conferència prèvia del crític musical, Xavier Chavarria, de Catalunya Música. El mateix diumenge 24 de març, a les 18 h (una hora abans del concert).

I pels més petits... Violins, pianos antics i perruques

El mateix diumenge 24 de març, a les 17.30 h, l’Orquestra de Cambra de Granollers oferirà el concert familiar de 30 minuts Violins, pianos antics i perruques adreçat a les famílies amb nens i nenes de més de 4 anys.

Johann Sebastian Bach és un dels millors compositors de tots els temps. Avui descobrirem els seus Concerts de Brandenburg, unes obres precioses, alegres i plenes de color. I, de passada, mirarem d’entendre com era la vida i la música fa exactament 300 anys, quan Bach vivia a la cort de Cöthen. Amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i la narració de David Puertas.

L'Orquestra de Cambra de Granollers és resident al Teatre Auditori de Granollers.