Cinc centres de secundària participen aquest curs al projecte Booktràiler

Els alumnes, de 1r i 2n d'ESO, realitzaran un curt cinematogràfic a partir de la lectura d'un llibre

08 de Gener 2018
+
Uns 150 alumnes de secundària participen aquest curs al projecte. A la foto, una trobada del curs passat
Uns 150 alumnes de 1r i de 2n d'ESO de l’Escola Pia i els instituts Celestí Bellera, Marta Estrada, Escola Municipal del Treball i Antoni Cumella de Granollers participen aquest curs al projecte Booktràiler, vinculat amb les àrees de llengua i literatura i, i de visual i plàstica.
 
És el segon curs que la Biblioteca Roca Umbert impulsa aquesta iniciativa en què els nois i noies treballen els diferents llenguatges narratius i el pas del llenguatge literari al visual. L'exercici suposa la creació d'un curt cinematogràfic sobre una de les lectures proposades, que aquest curs són: Les llàgrimes de l'assassí, Tu i jo, Canelons freds i La meva germana viu sobre la llar de foc. 
 
A més d'aprofundir en els llenguatges literaris i artístics, Booktràiler vol promocionar el club de lectura jove de la Biblioteca Roca Umbert, els Llibrepensadors; donar a conèixer l'equipament de Roca Umbert Fàbrica de les Arts i treballar l'autoedició de tràilers com a eina d’expressió vinculada al fet literari. 
 
Les sessions de treball, iniciades al novembre, es reprenen al mes de gener i s'allargaran fins al maig. Al llarg de 7 trobades, els alumnes fan una posada en comú sobre la lectura i després començaran el procés de realització del booktràiler o vídeo promocional, amb l’acompanyament de persones expertes en dinamització lectora, i en l’àmbit de l'audiovisual i les xarxes socials. Els booktràilers resultants es presentaran en un acte  obert als instituts participants (4 de maig, sala Nau B1) i es publicaran al canal de Youtube de Roca Umbert.