Aquest juliol, Endevina-la! a les botigues del Rec al Roc

El Servei de Català i Granollers Mercat organitzen la tercera edició d'aquest joc d'enginy i llengua per fomentar el català al comerç

06 de Juliol 2017
+
Fins al 31 de juliol, trenta establiments de l'associació Del Rec al Roc proposen la ruta de l'Endevina-la!, un joc lingüístic basat en jeroglífics de Jordi Esteban creat a l’Oficina de Català de Canovelles per promoure l’ús social del català de manera lúdica al comerç.
 
El concurs, que s'ha estès per diverses poblacions catalanes, consisteix a desxifrar les paraules que s’amaguen en els jeroglífics que es distribueixen en cartells enganxats als aparadors. Tot seguit, cal emplenar la butlleta amb la solució correctament escrita en català. Les persones participants, de totes les edats, optaran a premis diversos: un àpat en un restaurant, un val de compra, un lot infantil... El sorteig es farà el dia 22 de setembre, durant el sopar de la festa al carrer de l’associació Del Rec al Roc.  
 
Aquesta és la tercera vegada que el Servei de Català i Granollers Mercat promouen l'activitat: l'any 2015 amb l’associació La TraCa (amb la participació de 35 establiments i la recollida de 1.364 butlletes de 328 participants) i l'any següent, amb Comerç de Dalt (hi van participar 54 comerços i es van recollir 701 butlletes de 201 participants). L'Endevina-la! també es va jugar a la darrera edició de la Fira Ecogra.