Aquest dissabte, inauguració dels "Murs que parlen" commemoratius als 80 anys del bombardeig de Granollers

Cinta Vidal i Roc Blackblock incorporen les seves intervencions artístiques al carrer Muralla i a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

23 de Novembre 2018
+
Obra "Educar en la memòria, educar per la pau" de Roc Blackblock a Can Jonch

Aquest dissabte 24 de novembre s’inauguraran els murals dels artistes Cinta Vidal i Roc Blackblock. Les obres commemoren els 80 anys del bombardeig de 31 de maig de 1938 que va patir la ciutat. L’acte començarà a les 10 h al carrer de la Muralla, davant de la intervenció Refugide Cinta Vidal.  Tot seguit, els assistents es desplaçaran fins a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau per presentar l’obra "Educar en la memòria, educar per la pau" de Roc Blackblock. 

El mural "Refugi" de Cinta Vidal s’inspira en el concepte de refugi i es pot admirar a la cantonada del carrer de la Muralla amb el carrer de Catalunya. La intervenció artística va ser fruit d'un procés participatiu previ que va recollir les aportacions de la cinquantena de participants de l’activitat "A refugi!". Justament aquesta setmana s'ha fet públic que Cinta Vidal és una dels 10 guanyadors dels Premis Gràffica 2018, uns prestigiosos guardons que posen en valor els perfils més notables de la cultura visual i la creativitat a nivell de l'estat espanyol.

L’obra "Educar en la memòria, educar per la pau" de Roc Blackblock s’ubica a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. El mural també està relacionat amb la temàtica de la pau i recorda el 80è aniversari dels bombardeigs. A més, l’actuació coincideix amb els 10 anys d’obertura de Can Jonch. 

L’Ajuntament de Granollers des de 2006 impulsa el projecte "Murs que parlen", una iniciativa per promoure l’art urbà com a dinamitzador territorial i element de millora del paisatge de la ciutat. Les intervencions s’efectuen sobre parets mitgeres i serveixen com a plataforma per realitzar accions educatives i artístiques. Vinculat a la commemoració els 80è aniversari del bombardeig d'aquest 2018, s’hi suma un altre mur de l’artista Erb Mon. Es tracta de la intervenció 9.05que es troba a la plaça de la Bòbila. 

Cinta Vidal Agulló 

Formada en un Grau Superior d’Il·lustració per l’Escola Massana, pinta i dibuixa des de ben petita. Als 16 anys va inciar-se com a aprenent al Taller d’Escenografia Castells Planas de Santa Agnès de Malanyanes, allà va aprendre l’ofici de pintar telons i estimar l’escenografia. Des de fa uns anys s’ha encaminat cap al món de la pintura i l’obra pròpia. 

Roc Blackblock 

Va estudiar disseny gràfic a l'Escola Elisava i il·lustració a l'Escola d'Art Serra i Abella. Es defineix com a il·lustrador "tot terreny": murs, pell, paper, llenç, formats digitals, etc. És en l'art urbà on ha concentrat i consolidat el seu bagatge per les diferents disciplines gràfiques. El seu treball està estretament lligat als moviments socials i a noves formes d'entendre la ciutat i l'espai públic.