Aquest dilluns 28 de maig comencen les obres de la plaça Pau Casals

Aquest cèntric espai es transformarà en una plaça en plataforma única, sense desnivells

28 de Maig 2018
+
La plaça de Pau Casals incorporarà arbres un cop s'hagi remodelat
Aquest dilluns 28 de maih comencen les obres de renovació integral de la plaça Pau Casals, entre l’avinguda del Parc i el carrer de Marià Maspons, que han estat adjudicades a Eurocatalana per un import de 424.114,46 euros, IVA inclòs, es preveu que s'allarguin fins al mes d'octubre.
 
A causa d'aquestes obres no es permetrà l'accés de vehicles a la plaça. Per aquest motiu excepcionalment els vehicles autoritzats podran accedir a l'illa de vianants pel carrer Vinyamata, que canviarà de sentit de circulació. D'altra banda la parada de taxis de l'avinguda del Parc (davant de l'edifici de l'AISS) s'ha desplaçat, a la vorera est del carrer Girona, a l'altura del Casino de Granollers. Les places de càrrega i descàrrega s'han ubicat entre l'avinguda del Parc, on hi havia la parada de taxis, i davant l'estació d'autobusos. 
 
El projecte de la plaça Pau Casals preveu transformar la plaça en plataforma única, sense desnivells. D'aquesta manera el protagonista d'aquest espai serà el vianant, ja que l'accés rodat quedarà restringit únicament al veïnat i usuaris de la zona. S'eliminaran les places d'aparcament i les zones de càrrega i descàrrega existents. 
 
La reordenació de la plaça permetrà la plantació de til·lers i carpins, que es regaran per degoteig, i la instal·lació de bancs, cadires i jardineres. També es preveu renovar el col·lector de clavegueram existent, les canonades de subministrament d'aigua a sota de les voreres i soterrar les línies aèries telefòniques i elèctriques. L'espai s'il·luminarà amb noves columnes d'enllumenat. 
 
S'hi col·locaran diversos tipus de paviment: peces de formigó, panot a les voreres i paviment asfàltic de color a la zona de pas de vehicles. També es farà servir paviment tàctil de botons i ratllat per marcar els encaminaments per als usuaris amb deficiència visual. 
 
Principals indicadors:
Superfície total d’actuació aprox.: 1.910 m2
Longitud de tub de sanejament: 125 ml
Longitud tub d’aigua potable a renovar: 237 ml
Longitud xarxa de reg: 215 ml
Plantació d’arbrat: 9 unitats
Mobiliari urbà: 
13 bancs
13 cadires
12 jardineres