Aquest dijous s'inaugura la intervenció artística del mur de l'Escola Ferrer i Guàrdia

Sixe Paredes ha pintat una paret de 500 metres quadrats amb la participació de l'alumnat de 6è. d'aquest centre públic de primària

19 d'Abril 2016
+
El mur de l'Escola Ferrer i Guàrdia, un cop acabada la intervenció artística de Sixe. Foto: VOTV
Aquest dijous dia 21 d'abril, a partir de les 5 de la tarda, s'inaugurarà la intervenció artística que Sixe Paredes ha plasmat en els darrers dies en un mur que dóna al pati de la l'Escola Ferrer i Guàrdia. 
 
A més de l'Escola Ferrer i Guàrdia, participaran en la inauguració festiva el veïnat de Primer de Maig i la comunitat de veïns de la paret mitgera.
 
Aquesta actuació de Sixe s'emmarca dins de les diverses actuacions previstes en el Pla de paisatge de Granollers, relacionades amb l’entorn urbà, la qualitat de l’espai públic, l'urbanisme i les edificacions. Es tracta d’actuar en façanes i espais lliures privats, -com aquesta paret de 500 m2 que dóna al pati de l'Escola Ferrer i Guàrdia-,  amb l'objectiu de donar una nova vida a aquest mur, a partir d'una intervenció artística. 
 
Després, a les 19 h, a s'inaugurarà a l'Espai d'Arts de Roca Umbert l'exposició  "Un mundo dentro de otro mundo" del mateix artista. En aquesta mostra documental Sixe revela el seu procés de treball: a través de fotos, vídeos i objectes l'artista urbà mostra moments íntims de la seva feina, llocs que li transmeten energia i li evoquen formes que alimenten l'imaginari que després utilitza a les seves obres. 
L'activitat de Sixe s'inicia amb el grafit a finals dels anys vuitanta. En aquesta etapa, desenvolupa un estil i una paleta de colors molt personal. Anys després va més enllà del grafit tradicional i desenvolupa estils diferents. A finals dels 90 inicia una nova etapa en què combina el seu treball urbà amb un treball més intimista amb tècniques i suports com la pintura i l'escultura. A principis de l’any 2000 comença a exposar a diverses galeries i és convidat a pintar murals per diversos països d’Europa. L’any 2007 fa la primera mostra individual. Comença a viatjar a diversos llocs d’Amèrica per exposar i això li desperta l’interès per cultures i civilitzacions del món antic, que l’influencien en el seu treball. Un dels països que més l’ha influït és el Perú. Això fa que incorpori tècniques mil·lenàries, com la ceràmica i el telar, en els seus projectes. La seva obra, tot i que es veu influenciada pel món antic, és també un reflex del present; així, passat i futur es contraposen i es transmuten en imatges duals.  
 
L'exposició es podrà visitar fins al 14 de maig, de dimecres a dissabte de 17.30 a 20 h.
 
A més, s'han programat tres activitats complementàries a l'exposició: un taller familiar sobre art mural a càrrec d'Ermisenda Soy (dia 30 d'abril a les 6 de la tarda); un taller de ceràmica experimental a càrrec de Laura Carvajal (dia 14 de maig, de 10 a 2 del migdia i de 4 a 6 de la tarda); i un xerrada amb l'artista urbà Sixe Paredes i l'educacdor Pau Farell, que servirà de cloenda del projecte, en què explicaran el procés de treball dut a terme amb el barri i la ciutat de Granollers. El taller familiar i la xerrada són gratuïtes i el taller de ceràmica té un cost de 25,2 €. Pels tallers cal fer inscripció prèvia a espaidarts@rocaumbert.cat
 
Per finalitzar el programa "Murs que parlen", es farà una darrera acció que protagonitzaran tot l'alumnat de l'Escola Ferrer i Guàrdia,  els infants del Centre Obert Sud i del projecte A les places! De la mà de l'artista Roc Blackblock pintaran de manera col·lectiva, entre el 2 i 14 de maig, un mur de Roca Umbert que homenatjarà la figura de Ferrer i Guàrdia.