Alumnes de quatre centres de secundària participen a la 3a Jornada de Mediació Escolar

La jornada inclou una gimcana de la mediació organitzada pels mateixos mediadors escolars

24 de Maig 2019
+
Una vuitantena d’alumnes d’ESO participen a la jornada de mediació

Aquest divendres 24 de maig al matí se celebra a la nau Dents de Serra de Roca Umbert la 3a edició de la Jornada de Mediació Escolar. L’Ajuntament de Granollers organitza aquesta activitat conjuntament amb els quatre centres escolars de la ciutat que tenen mediadors i mediadores escolars. Així, hi participen una vuitantena d’alumnes d’ESO de l’Institut Celestí Bellera, l’Escola Municipal del Treball, l’escola Educem i l’institut Marta Estrada. Són alumnes que actualment ja fan de mediadors escolars i d’altres que s’estan formant per ser mediadors intervenint en els conflictes que es donen entre l’alumnat dels seus centres educatius.

Així, aquesta jornada té com a objectiu visibilitzar la tasca que fan els mediadors i mediadores escolars i alhora ser un punt de trobada perquè els i les joves comparteixin experiències. Els mateixos mediadors escolars, amb el suport de les professores referents del projecte de mediació de cada centre, han participat activament en l’organització de la trobada d’aquest divendres.

La jornada ha començat a les 11.30 h amb la benvinguda i una breu presentació dels centres escolars participants. Tot seguit, s'ha fet la «gimcana de la mediació» i els participants, dividits en grups de 8 persones, han passat per quatre espais relacionats amb quatre idees o punts clau de la mediació: conflicte, fases de la mediació, acords i empatia i confiança. Els joves mediadors que han participat en l’organització d’aquesta activitat n'han estat els dinamitzadors.

La jornada acabarà a les 13 h amb una posada en comú dels aspectes treballats i l’entrega de diplomes als participants.

L’organització d’aquesta jornada és una de les accions que s’organitzen per l’impuls de la Mediació escolar a la ciutat. L’any 2018 l’Ajuntament va organitzar conjuntament amb el Centre de Recursos Pedagògics una formació sobre «gestió de conflictes i pràctiques restauratives» dirigida al professorat de secundària.