Activats els plans INUNCAT i VENTCAT en fase d’alerta per l’episodi de pluja i vent

Recordeu seguir els consells i recomanacions de seguretat

22 de Octubre 2019
+
Previsions de pluges per aquest dimarts 22 d'octubre

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT). Es preveu un episodi generalitzat d’onatge i pluges continuades durant 24-36 hores que puntualment poden ser intenses, especialment al litoral i prelitorial, i generar acumulacions importants especialment a la demarcació de Girona durant la tarda d'avui dimarts i fins a la matinada de demà. Es produiran crescudes de rius i rieres: a destacar els cursos de la demarcació de Girona (Ter, Muga i Fluvià), Llobregat i Besòs, marge esquerra del Segre (Sió, Corb i Ondara) i rieres i torrents de Terres de l’Ebre. 

També s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA. Durant tot el dia d'avui i fins demà dimecres al matí, s'espera vent de component sud a tot Catalunya, especialment al litoral i a la meitat nord del país. Les ratxes poden superar els 20m/s i la distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens. 

El Parc de Torras Villà s'ha tancat aquest dimarts al migdia per seguretat per les previsions de vent i pluja però dimecres al matí ja s'ha tornat a obrir.

En general cal evitar desplaçaments innecessaris i restringir al màxim la mobilitat en carretera especialment de cara al final de la tarda i matinada. 

Podeu consultar tots els consells i recomanacions a seguir en aquests casos en aquest els enllaços següents:

- Consells en casos d'aiguats i inundacions

- Consells en casos de ventades