Acte de reconeixement al voluntariat educatiu d'aquest curs

Enguany, 157 persones han fet tasques de suport a 22 centres educatius de la ciutat

17 de Juny 2019
+
Voluntàries i voluntaris educatius d'aquest curs amb els representants municipals, a Can Jonch, on es va celebrar l'acte de reconeixement.
Aquest curs 2018-19, 157 persones han fet de voluntàries a 22 centres educatius de la ciutat, distribuïdes entre les escoles bressol Giravoltes, El Teler, Tortuga; les escoles Ferrer i Guàrdia, Granollers, Granullarius, Joan Solans, Lledoner, Mestres Montaña, Pereanton, Ponent, S. Espriu i S. Llobet; els instituts EMT, C. Bellera, M. Estrada ; i Educem, L'Estel, Parc Estudi, Escola Pia, Centre de Formació d'Adults i CEE M. Montero.
 
Les tasques desenvolupades per aquests voluntaris han anat des de l'acompanyament a les sortides, al suport a l'aula, reforç en lectoescriptura, estudi assistit, biblioteca escolar, decoració d'espais, suport a l'activitat artística, atenció a l'alumnat nouvingut, padrins de lectura, suport a l'hort, suport a la criança i renovació de llibres. Dos dels voluntaris també han impartit tallers per a famílies i de petita infància.
 
El nombre de voluntàries i voluntaris educatius ha anat augmentant any rere any, fins a un 50 %  respecte de fa quatre cursos. El perfil  més habitual és el de familiars (mares, pares i algun avi i àvia), persones jubilades (sobretot, professors i professores) i estudiants.
   
El segon trimestre del curs els voluntaris van participar a una sessió formativa  centrada en la coeducació , amb Anna Sellarès, agent d'igualtat del CIRD de l'Ajuntament de Granollers. 
 
En l'acte de reconeixement hi van assistir els representants municipals, l'alcalde, Josep Mayoral, i el regidor d'Educació, Francesc Arolas; i membres de l’Associació Rella, amb la seva representant, M. Eugènia Anta,  entitat que, per segon curs, s’ha fet càrrec del projecte i que pertany al Consell Escolar Municipal de Granollers (CEM).
 
L'acte va servir per fer una valoració del curs, lliurar els diplomes a les persones voluntàries i fer la fotografia de tots els participants. L'activitat va comptar amb una petita intervenció musical de Pol Moreno i Arnau Valls, antics alumnes de l’Escola Pia.
 
El projecte del Voluntariat Educatiu va iniciar-se el curs 2012-13 impulsat pel CEM i està liderat per RELLA Granollers (Associació de Mestres i Professorat Jubilats) .