2.200 persones desfilaran diumenge a la rua de Carnaval

Demà dissabte, ball de disfresses infantil a la Porxada, sopar de Carnaval a Roca Umbert i ball de disfresses jove a Nau B1

24 de Febrer 2017
+
El moment dels versots cantats: 'Les dècimes de Carnaval'
Després de l'arribada ahir del Rei Carnestoltes i de ser rebut amb els versots cantats Les dècimes de Carnaval, avui continuen les activitats del programa de Carnaval a Granollers, sota el lema "De l'ou a la sardina, de la rauxa al seny". 
 
A causa de la pluja, les escoles han ajornat la rua prevista per a aquest matí fins a dilluns (escoles bressol) i dimarts (infantil i primària).  Aquesta tarda (17.30 h) , si el temps ho permet, les entitats faran la seva ofrena a en Carnestoltes. Han confirmat la participació  Gegants, Xics, Esbart Dansaire i Blaus.  També s'ha organitzat un taller de disfresses i maquillatge (17.30 h) a la Troca, Roca Umbert, amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret. Al vespre, els Diablots seran els encarregats de portar el Rei Carnestoltes a dormir (19.30 h).
 
Demà dissabte tothom qui ho vulgui podrà fer la seva pròpia ofrena a en Carnestoltes, que aquests dies està instal·lat a la Porxada. Bigpotters Swing ballaran swing (12 h) també a la Porxada, i a la tarda, hi haurà el ball de disfresses, animat amb el grup Pop per Xics (18 h). Al vespre, els Diablots organitzen el sopar de Carnaval, amb tothom disfressat (21 h, Roca Umbert - nau Dents de Serra). I a la nit, la festa continua a la Nau B1, en el ball de disfresses organitzat pel Jovent Ignorat (23.30 h / entrada, 8 €; anticipada, 6 €.) amb el grup de rock The Rollovers i PD Pausa (Disco Inferno). 
 
Diumenge, 26 de febrer, a la tarda, la concentració de comparses al c. Roger de Flor marcarà l'inici de la rua de Carnaval, a les 6. Un total de 26 comparses -6 més que l'any passat-  i 2.180 persones desfilaran Roger de Flor avall al llarg dels carrers Lluís Companys, Camp de les Moreres, Francesc Macià, pl. de la Corona, carretera amunt i trencaran per Sant Roc fins a arribar a la Porxada.  
 
A les 8 del vespre es farà el lliurament de premis del concurs de comparses, que presentarà en Tres Rals de Can Solda. El jurat atorgarà diversos premis, dotats  amb 600 euros cadascun: millor comparsa acompanyada de carrossa o vehicle guarnit, comparsa més crítica, millor AMPA i millor coreografia en moviment.  I amb  295 euros cadascun,  es guardonarà la millor comparsa local i la més creativa i original. Porxada Ibèrics col·labora en l'elaboració del berenar per als participants a la rua.
 
Dimecres, 1 de març, serà el darrer dia de Carnaval. Durant tota la jornada s'instal·larà la vetlla d'en Carnestoltes a la Porxada i es construirà la pira funerària per acomiadar-lo a l'estil dels nostres avantpassats ibers. A la tarda se li farà ofrena de l'aixovar funerari (17.30 h), se celebrarà el darrer àpat de Carnaval "Sardina, pa i trago" organitzat per l'AV Granollers Centre (18 h / tiquet, 2 €) i es farà la cercavila de comiat pels volts de la Porxada, encapçalada per la Vella Quaresma (18.30 h). Mitja hora més tard, la vida d'en Carnestoltes arribarà al final, amb l'amortallament i la cremació a la pira funerària, una cerimònia que tindrà la col·laboració de l'institut Celestí Bellera. S'encetarà així el cicle de la Quaresma. 
 
 

22 persones participen al concurs de truites

 
Ahir a la tarda la Porxada va acollir el 6è Concurs de Truites, organitzat pels Diablots, que per primer any se celebrava en aquest espai. El canvi ha estat ben valorat per l'organització, que ha doblat la participació de l'any passat. 
 
Un jurat qualificat va valorar el sabor, l'originalitat i la presentació dels plats i va atorgar 5 premis: un primer amb un val de 100 € per a compres al mercat de Sant Carles; un segon amb un sopar per a 2 persones al restaurant  Arcobaleno; un tercer amb un lot de productes ecològics de La Magrana; i un premi infantil gentilesa de Soldat Plantat. També es va atorgar un premi popular, gentilesa de Porxada Ibèrics. 
 
A més de les truites presentades a concurs, el públic -més de 200 persones- va poder degustar la truita que el cuiner Xavi Soria va fer a la Porxada, preparada amb 230 ous, botifarra d'ou i mongeta del ganxet.