"La fàbrica s’encén", una instal·lació de Xevi Bayona per posar en marxa el motor del Nadal

La Roca Umbert proposa una instal·lació artístico-arquitectònica inspirada en el carbó de la insdústria tèxtil

20 de Desembre 2018
+
Els dies 21, 22 i 23 de desembre, de 17.30 a 21 h, a la Roca Umbert. Fàbrica de les Arts

Els dies 21, 22 i 23 de desembre es podrà veure a la Roca Umbert. Fàbrica de les Arts una instal·lació artístico-arquitectònica de Xevi Bayona. El carbó, que antigament servia per fer funcionar els telers de la fàbrica tèxtil Roca Umbert, ara permet engegar els motors per preparar i acollir el Nadal a la ciutat. Inspirat en aquesta idea, Bayona presenta "La fàbrica s’encén", una obra que pren el foc com a base i reinterpreta l’atmosfera fumejant del carbó que havia estat font d’energia de la fàbrica tèxtil de Granollers. La instal·lació obrirà les portes de manera gratuïta de 17.30 a 21 h. Xevi Bayona és arquitecte i director artístic del festival Lluèrnia d’Olot i, entre d’altres guardons, l’any 2013 va guanyar el premi FAD del jurat i de la opinió per la intervenció que va fer a l'edifici barceloní Fabra i Coats de Factoria i magatzem dels Reis Mags. 

Paral·lament, els mateixos dies, a les 18.30 h, a les parets de la Roca Umbert la ballarina Anna Rubio farà un espectacle de dansa vertical i performance amb música en directe de Pep Rius.

Durant aquests tres dies també estarà instal·lat a Roca Umbert, dins de la Nau de Dents de Serra, el mercat de Nadal DFactory on trobar regals de petits creadors i dissenyadors emergents.