Un Nadal amb molta música, teatre, nadales i Pastorets

Pastorets, concerts, teatre i cantada de nadales solidària

23 de Desembre 2016
+
Un moment dels Pastorets 2015

Unes 300 persones fan possible, any rere any, la representació del conte de Nadal més esperat: els Pastorets, en la versió de Josep M. Folch i Torres, l’any que se’n commemora el centenari de la primera representació a Catalunya. Amics dels Pastorets de Granollers es posa, per tercer any, a les ordres de Pablo Bravo per explicar les aventures dels dos rabadans més famosos, en Lluquet i en Rovelló.

Aquest any, l’entitat que presideix Imma Ortega reforça les coreografies i renova alguns dels papers principals. La representació es farà els dies 26 de desembre, 1 i 7 de gener (19 h), al Teatre Auditori de Granollers. Les funcions comptaran amb música i cant coral en directe. Un any més, tothom qui ho vulgui podrà fer-se una foto a «On és el nen Jesús?», el photocall que s’instal·larà el dissabte 17 de desembre a la carretera (d'11 a 13 h i de 17 a 20 h), davant de l'Oficina de Turisme, en el càsting que l’entitat organitza per trobar el nen Jesús d’una de les tres funcions.

L’oferta escènica de Nadal té altres propostes*. El Teatre Auditori programa Rhumia (4 de desembre, 18 h), un espectacle de circ per a tota la família ple de tendresa i emoció; i Cosas que se olvidan fácilmente, un espectacle a la Sala Oberta insòlit, per a només cinc espectadors (dies 8, 9, 10, 11, 15, 16, 17 i 18 de desembre, a les 18 i les 21 h; dissabte i diumenge, sessió a les 12 h). La programació també inclou els concerts de Nadal de les diverses escoles de música, corals i entitats; el teatre solidari al Gra, Toc-toc (2 de desembre, 21h), amb recollida d'aliments per a El Xiprer; les des funcions dels pastorets de l’Hospital (17 de desembre, 17 h; i 18 de desembre, 12 h) a càrrec dels professionals d'aquesta institució; i el concert del Cicle de Música Sacra de la parròquia de Sant Esteve, (26 de desembre, 20 h) Lux Nativitatis. Poesia i música als vitralls, amb el baríton Toni Marsol, acompanyat de rapsodes de Granollers i Vicenç Prunés a l'orgue.

La parròquia de Sant Esteve commemora aquest Nadal i fins al mes de juny de 2017, el cinquanta aniversari del retaule de Sant Esteve, obra de Sebastià Badia Cerdà (Caldes de Montbui, 1916 – 2009). El dia 26 de desembre, després de la missa de les 11 h, s'inaugurarà una exposició a la sala d'Arqueologia dedicada a l'obra d'aquest escultor, un dels deixebles més destacats de l'artista Manolo Hugué. La mostra ha estat comissariada per l'arquitecte J. M. Botey i es podrà visitar dimarts, divendres i dissabte, de 18 a 20 h, i els festius, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h, fins al 22 de gener.

Una altra activitat tradicional de cada any és la cantada de nadales de la AMPA. Es farà el dissabte, 17 de desembre, a partir de les 17.30 h, a la pl. Maluquer i Salvador, es reuniran per cantar nadales en diferents punts de l'illa de vianants. La plaça de l’Església acollirà la cantada conjunta, que tindrà l’acompanyament de la Big Band de 6è i la Jove Big Band, de l'Escola Pereanton, dirigides per Toni Cuesta. Serà una activitat solidària amb la Marató de TV3 dedicada a l’ictus. Tots els participants podran prendre el brou de Nadal preparat per l'AV Granollers Centre. La cantada de nadales l'organitzen les AMPA granollerines i el servei municipal d'Educació.

 

*Hi ha un concert que surt al programa de Nadal que l'organització, Amics de la Ciutat de Granollers, ha anunciat que es cancel·la: el concert d'Any Nou previst per al dia 2 de gener (19 h) a la Sala Tarafa.