Activitats familiars: Videomappings en façanes singulars, novetat del programa de festes

PIN, tallers, nadales, el brou de les Olles, el Tió... un munt d'activitats omplen el Nadal

29 de Novembre 2017
+
Els dies 28, 29 i 30 de desembre, els nens i nenes, a través del Consell dels Infants, explicaran a la ciutat els seus desitjos a través del videomapping que es projectarà a la façana de la biblioteca de Can Pedrals, en horari de 18 a 21 h. Les façanes de l'Ajuntament, a la Porxada, i del Museu, a la carretera, també projectaran llum, colors, textures i un joc interactiu a la seva façana (dies 28, 29 i 30 de desembre, de 18 a 21 h). 
 
21è Parc Infantil de Nadal, al Palau d'Esports
 
La tirolina, el pont de mico, el rocòdrom, els llits elàstics, l’escalèxtric, el tobogan, el laberint... Els amics i amigues del PIN trobaran totes aquestes activitats i moltes més al Palau d’Esports, els dies 27, 28 i 29 de desembre, en horari de matí i tarda (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h). La 21a edició del parc en proposa també de noves: els divertixocs, els easyrollers, el minilaberint, Animalia... Per als més petits, es fa més gran i es millora la zona de nadons. Són, en total, 80 activitats distribuïdes en més de 5.000 metres quadrats de jocs i diversió. Tot plegat, ho fan possible el PINGRA, l’associació pel Parc Infantil de Nadal, i més d’un centenar de monitors i monitores. En Pinguai i l’Espingueta, que arriben a la ciutat el dia 2 de desembre, per la festa de BenPinguda (18 h, pl. de Perpinyà), també seran al Palau d’Esports per retrobar-se amb tots els nens i nenes.
 
Les nadales de les AMPA, el brou de les Olles i el tió 
 
El dissabte 16 de desembre a les 17.30 h, la pl. de l'Església acollirà la trobada de les famílies que participen a la cantada de nadales que organitzen les AMPA i el Servei d'Educació. Des d'aquest punt, els participants de les diferents escoles es reparteixen pel centre cantant el seu repertori de nadales, fins a retrobar-se al punt d'inici una hora més tard, per fer-hi la cantada conjunta amb l'acompanyament en directe de la Big Band d'exalumnes de l'escola Pereanton, sota la direcció de Toni Cuesta. La cantada de nadales és a benefici de la Marató de TV3, dedicada a les malalties infeccioses.  
 
El mateix dia, la plaça de les Olles acull les Delícies del Nadal, organitzada per l'AV Granollers Centre. Un any més, l'olla de la plaça emergirà per poder-hi cuinar el brou que els veïns reparteixen durant tot el dia, de 9 del matí a 9 del vespre. Fa més de 25 anys que aquesta entitat promou aquesta festa gastronòmica que reparteix més de 5.000 gots de caldo.  
 
Les associacions de comerciants han preparat un ampli ventall d'activitats infantils. El cap de setmana 16 i 17 de desembre, serà el torn del Tió Solidari de Gran Centre, que servei per omplir el rebost d’El Xiprer. Aquesta mateixa entitat proposa la projecció del documental "ULU: un latido universal" amb el director, Joan Muñoz (dia 20 de desembre, 20 h, Sala Tarafa). I, juntament amb Comerç de Dalt, Del Rec al Roc, Més que Comerç, Comerciants del Congost i els establiments de Sota el Camí Ral, han organitzat un any més el taller de llufes (28 de desembre, d'11 a 13 h i de 17 a 20 h, pl. Maluquer i Salvador), així com el concurs a Instagram amb l'etiqueta #nadalgranollers (bases consultables a: www.nadalgranollers.cat).  Els associacions del Rec al Roc i de Sota el Camí Ral també han organitzat activitats infantils a la seva àrea d'influència: decoració de l'arbre de Nadal, contes, concurs de postals, tió.... 
 
Tallers i casals a Roca Umbert
 
La Troca, a Roca Umbert, acull aquest divendres (1 de desembre, 17.30 h), un taller infantil de confecció de pessebres i n'acollirà un altre d'elements nadalencs (dies 22 i 23 de desembre, de 17 a 20 h). 
Durant les vacances escolars, s'organitzen al Centre Tecnològic i Universitari un casal sobre robòtica educativa (dies 27, 28, 29 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, info i inscripcions: www.aprentik.com);  el Campus Tech Band de música i tecnologia (dies 2, 3 i 4 de gener, info i inscripcions: www.makeandlearn.cat); i un tast de tecnologia per a famílies sobre les possibilitats de la placa Arduino (dia 2 de gener, inscripció gratuïta a: www.rocaumbert.xcat/tecnologia).