Consell Assessor de Medi ambient i Sostenibilitat de Granollers, CAMS

El dia 10 de març de 2014 es va celebrar la primera sessió del CAMS

14 de Març 2014

El Consell Assessor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Granollers es concep com un òrgan de naturalesa reflexiva, consultiva, propositiva i estratègica, sense competència executiva pròpia ni delegada, que tindrà com a objectiu assessorar el Govern de la ciutat en relació amb les polítiques i les actuacions que tinguin incidència sobre el medi ambient, el desenvolupament sostenible local i els objectius de l’Agenda 21 local de Granollers. Es tracta d’un òrgan d’assessorament qualificat format per experts professionals i de reconegut prestigi vinculats als principis i àmbits establerts als instruments internacionals sobre desenvolupament sostenible.

El Consell Assessor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Granollers actua amb autonomia funcional per tal de garantir-ne l’objectivitat i la imparcialitat.

El Consell Assessor de Medi Ambient i Sostenibilitat de Granollers exerceix les seves funcions en el marc dels principis establerts als instruments internacionals sobre sostenibilitat i, concretament, en el d’aquells que recull l’Agenda 21 de Granollers. Les funcions del Consell Assessor de Medi Ambient i Sostenibilitat són les següents:

a)      Assessorar i formular propostes a l’Ajuntament sobre les directrius generals de les polítiques amb repercussions sobre el medi ambient i actuacions encaminades a  l’ús racional i eficient dels recursos, així com la conservació, protecció i millora de la qualitat ambiental i d’aquells àmbits que formen part de l’Agenda 21 Local per avançar cap a models de desenvolupament sostenible a Granollers.

b)      Assessorar les tècniques i els tècnics municipals de la regidoria en els temes relacionats amb els àmbits de la sostenibilitat.

c)      Proposar  mesures i canalitzar informació i idees entre l’Ajuntament i la població per tal de fonamentar actuacions d’educació ambiental, amb l’objectiu d’incrementar la sensibilització i promoure la implicació i la conscienciació dels sectors econòmics i socials en la protecció i la millora del medi ambient i els àmbits que formen part dels objectius de l’Agenda 21 Local.

d)      Assessorar i/o debatre els instruments de planificació sectorial que afectin el medi ambient i el desenvolupament sostenible.

e)      Ser un mitjà de coordinació d’esforços públics i privats i un fòrum on tractar la participació ciutadana entorn el seu dret de gaudir d’un medi ambient adequat i el seu deure de conservar-lo.

f)       Proposar iniciatives i projectes per a l’impuls de la investigació científica en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat local.

g)      Estudiar aquelles iniciatives, suggeriments, propostes i alternatives proposades per l’Ajuntament, mitjançant, si s’escau, l’emissió dels informes corresponents.