Habitatge cedeix la gestió de pisos amb protecció oficial a l’Ajuntament de Granollers

La secretària d’Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han signat avui un conveni per implantar un model d’atenció i gestió del parc públic d’habitatges al municipi de Granollers (Vallès Oriental)

02 de Juliol 2010

També han subscrit el document el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i el president de Granollers Promocions, SA (GPSA), Jordi Terrades. L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, administra i gestiona el parc d’habitatge públic de la Generalitat.

El conveni té com a objectiu millorar els serveis als adjudicataris, als usuaris del parc públic d’habitatges i a la ciutadania de Granollers amb un model personalitzat d’atenció, administració i gestió del parc d’habitatge amb protecció oficial. Per part de la societat municipal GPSA, es faran les gestions de contacte i informació als ciutadans que inclouen la recepció, la remissió de comunicacions i l’orientació relacionades amb els ajuts i les prestacions previstes en matèria d’habitatge, entre d’altres accions. L’empresa municipal també valorarà les sol·licituds d’habitatge de les promocions fetes per l’Institut Català del Sòl i les adjudicarà segons el procediment i criteris que marca el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Catalunya (trobareu més informació a ). Igualment, farà inspeccions tècniques sobre el nivell d’habitabilitat dels habitatges abans de cada adjudicació nova.

Adigsa donarà suport a les tasques tècniques i jurídiques del procés de gestió i adjudicació que faci GPSA. En cas que sigui necessari, finançarà les obres de reparació i manteniment corrent del parc d’habitatges amb protecció oficial. Granollers Promocions, SA presentarà, en aquest sentit, durant la primera quinzena de setembre de cada any, les previsions per a l’exercici següent.

De moment, la societat municipal gestionarà un total de 156 habitatges amb protecció oficial de lloguer, dels quals, la majoria, 117, pertanyen a la promoció del Sector Z, a diferents blocs del carrer Marie Curie, en la seva primera i segona fase. La resta de pisos es troben a d’altres promocions de la ciutat: Vidal i Jumbert (5), Primer de Maig (10), la Tela (15) i Granollers (9).

A principis d’aquest any, el mateix model de gestió i adjudicació que s’aplicarà a Granollers es va implantar a Sant Just Desvern (Baix Llobregat), i a Vic (Osona) es va fer a finals de 2008.

Amb aquests convenis pilot, el Departament de Medi Ambient i Habitatge té com a objectiu oferir una gestió més propera al ciutadà.