Commemoració del Dia Mundial de l'Activitat Física

Una passejada, una sessió de tai-txi i difusió dels programes municipals d'activitat física i salut, centren la jornada

07 d'Abril 2016
+
Una trentena de persones han participat a la passejada matinal fins a Palou
El Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), sota el lema “Infant actiu, adult saludable”, s'ha commemorat a Granollers amb diverses activitats i taules informatives a la Porxada per recordar els beneficis de l'activitat física en la salut. 
 
S'ha organitzat una passejada matinal des del barri de Sant Miquel fins a Palou, amb sortida a l’ABS Sant Miquel i una sessió de tai-txi a la Porxada, amb el professor Marc Ricart Font.
 
Durant la jornada, des de les Àrees Bàsiques de Salut de la ciutat i a la Porxada s'ha fet difusió dels hàbits de vida saludable. S’ha informat del programa municipal AFIS adult (Activitat Física i Salut), que promouen els serveis de Salut Pública i Esports, encaminat a millorar la qualitat de vida de les persones amb determinades patologies cròniques (diabetis, hipertensió, obesitat, depressió, mal d'esquena...) a través de la pràctica regular i controlada d’exercici amb el seguiment d'un professional i l'assessorament del Servei de Medicina Esportiva Municipal. Un programa en el qual participen una vuitantena de persones, que hi arriben derivades per l’equip d’atenció primària i que per espai de 9 mesos segueixen un programa gratuït amb sessions que es porten a terme al Palau d'Esports i al pavelló de Can Bassa. 
 
El programa adreçat als infants, AFIS pediàtric, de la seva banda, aborda l’obesitat en edats primerenques. Enguany hi prenen part 24 infants de 6 a 12 anys i les seves famílies, que -derivats pels equips de pediatria del CAP- segueixen un programa multidisciplinari durant tot el curs que combina activitat física grupal, educació nutricional i reforç conductual del nen o nena i la seva família, amb l'objectiu de millorar hàbits alimentaris, disminuir el sedentarisme  i fer créixer l'autoestima. 
 
A més de l'AFIS, també hi ha el Programa Municipal d’Activitat Física per a majors de 50 anys. Actualment hi ha apuntades 200 persones que, organitzades en 10 grups amb horaris de matí i tarda, porten a terme un pla d'exercici físic guiats per tècnics especialitzats. El programa disposa de places lliures i té una quota anual simbòlica.