Les bicicletes pedalegen fins al BiCircuit Festival aquest cap de setmana

Competicions de tot tipus i nombroses activitats per al públic familiar al Circuit de Barcelona-Catalunya

28 d'Abril 2016
+

El cap de setmana festiu dedicat a la bicicleta és a punt de celebrar la seva primera edició al Circuit de Barcelona-Catalunya. Durant els dies 30 d’abril i 1 de maig, la intensa agenda de curses de diferents formats a la pista es complementarà amb un programa que inclourà un mercat de segona mà de bicicletes, propostes familiars i de seguretat viària, exposicions i moltes més activitats. A més, l’entrada al BiCircuit Festival serà lliure durant tot el cap de setmana per a tots els espectadors.

La primera edició del BiCircuit Festival persegueix el propòsit de brindar a tots els ciclistes amateurs l’oportunitat de sentir-se com autèntics professionals i que gaudeixin de l’asfalt, com ho fan els pilots de F1 i MotoGP™. Per aconseguir-ho, seran diverses les competicions que tindran lloc al Circuit:

> 24 Hores Madform BiCircuit:
per primera vegada a la història del Circuit se celebrarà una cursa de resistència de 24 hores de bicicleta. El tret de sortida es donarà a les 12:00h de dissabte i participaran cares conegudes com ara els germans Espargaró, Ricky Cardús, Roberto Merhi i Lucas Cruz.

> Gran Fondo:
se celebrarà el diumenge i serà una marxa cicloesportiva de 162km i 3.211m de desnivell positiu que recorrerà els millots paratges de la zona del Montseny i Sant Llorenç del Munt i Oball, concloent al Circuit. Joaquim ‘Purito’ Rodríguez serà l’encarregat de donar la sortida, a les 8:00h al Poliesportiu Joaquim Rodríguez Oliver de Parets del Vallès, i el pilot d’automobilisme Roberto Merhi també participarà en aquesta competició.

> Marxa BTT:
s’iniciarà dissabte a les 9:00h. El recorregut tindrà com a punt d’inici i final el Circuit i passarà pels municipis de Montmeló, Montornès del Vallès, Santa Maria de Martorelles i Vallromanes, realitzant una distància de 35km amb 780m de desnivell positiu.

> Campionat Mundial Brompton:
la cursa, que posarà el toc urbà i divertit al BiCircuit Festival, es desenvoluparà al traçat català, al que hauran de fer 3 voltes per completar 14km. Els participants aniran vestits amb americana, camisa i corbata.

> Cavall d’Acer Classic-BiCircuit:
el Circuit retrocedirà en el temps amb una ruta de bicicletes de carretera clàssica, que recorrerà 50km i 1.100m de desnivell positiu a partir de les 9:00h de diumenge, començant i acabant al Circuit i passant per poblacions del Vallès i del Maresme.

> La Federació Catalana de Ciclisme
organitzarà també la Cursa BiCircuit Copa Catalana Júnior-Femines Elit (diumenge, 17h) i el Campionat de Catalunya de Cronoginkana infantil (dissabte, 10h).

A més de les bicicletes i els competidors, el pàdoc del Circuit de Barcelona-Catalunya s’omplirà d’activitats d’oci i de diversió per a tota la família. Pedro Martínez de la Rosa serà l’ambaixador d’un mercat de segona mà amb la col·laboració de BKIE, una aplicació de compra-venda per a la comunitat ciclista.

Els més petits de la casa també tindran el seu lloc aquest cap de setmana al Circuit gràcies al BiCircuit Habilitats de la Federació Catalana de Ciclisme i al Parc de Bicicletes organitzat pel Servei Català de Trànsit (SCT). Els nens i les nenes gaudiran d’un circuit d’habilitats de la mà dels tècnics de la Federació. Es facilitaran els cascos i les bicicletes perquè només hagin de pedalar. Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit simularà una conducció real en un recorregut tancat, amb senyals de trànsit i situacions amb usuaris diferents.

Els grans podran passar-se per l’estand Goldsprint, pujar a les dues “panteres” que muntarà Leaderbikes i intentar aconseguir el millor temps en un sprint. El Circuit Coca-Cola és una altra opció en la qual es podrà fer el traçat del Circuit de Barcelona-Catalunya, superar obstacles i guanyar més premis.

Per relaxar-se després d’aquestes activitats, el públic podrà gaudir de la mostra de bicicletes antigues Cavall d’Acer-BiCircuit. Diferents col·leccionistes exposaran prop de 200 unitats que formen part del seu patrimoni.

L’entrada al Circuit de Barcelona-Catalunya per a gaudir del BiCircuit Festival serà gratuïta durant tot el cap de setmana.