1a. Cursa Germanes Hospitalàries - Benito Menni. Correu per la salut mental!!

Diumenge 23 d'octubre amb sortida i arribada a les Pistes Municipals d'Atletisme. La sortida de la cursa es farà a les 11.00 h.

20 de Octubre 2011

Cada octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, amb l'objectiu de sensibilitzar a la població sobre els trastorns mentals que afecten a un nombre creixent de persones. Al Vallès Oriental des de fa anys es realitzen diferents actes divulgatius, culturals i d'oci per commemorar aquesta data.

Aquest any des dels dispositius d'atenció a les persones amb trastorn mental de la comarca que depenen de les Germanes Hospitalàries-CASM Benito Menni, hem decidit organitzar una cursa popular a la ciutat de Granollers per així apropar a la comunitat aquest tipus de malalties que sovint són desconegudes i per promoure la salut física i l'esport que també van lligats a una millora en la salut mental.

Per a això comptem amb la col.laboració de diversos serveis que es dediquen al suport de les persones que pateixen un trastorn mental com l'Associació de Familiars de Persones amb Trastorn Mental del Vallès Oriental, la Fundació Lar, Intress (servei de rehabilitació comunitària, servei prelaboral) o el Club social El Portalet i també amb el suport de l'Ajuntament de Granollers que posa a la nostra disposició les pistes d'atletisme municipals.

Volem fer una cursa participativa, oberta a tothom: esportistes, aficionats, famílies, gent que vulgui expressar la seva solidaritat amb els afectats, professionals de la salut, familiars de persones amb trastorns mentals i persones que hagin passat o estiguin patint alguna d'aquestes malalties.

També volem que la cursa sigui un punt de trobada de les associacions que es dediquen a l'atenció dels trastorns mentals de la comarca i que sigui un acte festiu amb un servei d'animació infantil que col.locarà castells inflables perquè els més petits puguin gaudir d'aquest dia i amb la celebració d'una botifarrada pels participants al final de la cursa.

Esperem que el dia 23 d'octubre ens podem trobar tots i gaudir d'una jornada festiva que ens permeti trencar barreres i que podem repetir-la en anys successius.

Fins aviat,

Comissió Organitzadora.