S'inaugura "Mans i mànigues. Creació i reciclatge de roba", una nova exposició del projecte Fabricant Respostes

La mostra és el resultat d'un procés obert i participatiu de creació i producció, el qual es va iniciar el passat 16 de febrer amb la construcció d'una peça artística de la mà de Gloria Giménez

17 de Març 2015
+

El proper dijous, 19 de març a les 7 de la tarda, s'inaugura al centre cívic Nord l'exposició "Mans i mànigues. Creació i reciclatge de roba". La mostra és fruit d'un procés, iniciat al febrer, en què diferents creadors han anat confeccionant, mitjançant el reciclatge de roba, les seves peces artístiques. L'artista Glòria Giménez va iniciar el procés amb la creació d'un mur de roba plegada sobre el qual s'hi van estampar més de 150 imatges. La va seguir el col·lectiu Cus Cus que va confeccionar un vestit amb roba utilitzada, i es va finalitzar el procés amb un taller obert de reutilització i creació de roba en què hi van participar vuit persones.

L'objectiu de l'exposició és mostrar els processos artesanals de diversos creadors que reciclen roba utilitzada per confeccionar les seves peces i fer evident l'existència d'aquesta nova tendència dins del món del disseny i l'art. Aquests processos artesans conviden a promoure un consum més conscient i evitar així l'impacte negatiu que la producció tèxtil industrial està causant en el medi.

Com a activitat complementària a l'exposició s'ha programat l'espectacle Quina tela!, de Xucrut Teatre, en què es presentaran situacions sobre el consum de roba en clau d'humor per reflexionar i desvestir-nos d'inèrcies quotidianes. L'activitat tindrà lloc el dimarts 24 de març a les 19.30, al mateix Centre Cívic Nord, i serà gratuïta.

Aquesta és la tercera proposta de descoberta del fet artesanal del projecte Fabricant Respostes de la Xarxa de Centres Cívics de Granollers, que va començar amb la singularitat del món dels luthiers de violins i va seguir amb el de la cervesa artesana del Vallès.

L'exposició es podrà visitar fins al dia 27 de març, de dilluns a dijous, de 16 a 21 h, i divendres, de 17 a 21 h. L'entrada és lliure.

Més informació:  http://wp.granollers.cat/fabricantrespostes/ -  www.granollers.cat/centrescivics