La Flama del Canigó arribarà a Granollers entre 7 i dos quarts de 8 del vespre

Si plou, les activitats previstes es faran sota la Porxada

22 de Juny 2015
+
La Flama del Canigó arribarà a la Porxada cap a les 7 del vespre.
La Flama del Canigó arribarà a la Porxada avui, vigília de Sant Joan, entre les 7 i dos quarts de 8 del vespre, portada pels atletes del Club Atlètic Granollers des de les Franqueses, en una activitat organitzada per quart any consecutiu per Òmnium Cultural. Allà serà rebuda amb l'actuació de diverses entitats: el grup de veterans de l'Esbart Dansaire, i les corals El Poble que Canta i Avui Cantem. Es ballarà la sardana de la Flama, es cantarà Els Segadors i es llegirà el manifest reivindicatiu. L'organització convida tothom a portar un fanalet per encendre'l amb la flama per presidir la revetlla. En cas de pluja -hi ha avís de ruixats a la tarda- tota l'activitat i les actuacions es traslladaran a sota la Porxada. De tota manera, des d'Òmnium Cultural puntualitzen que la flama es porta protegida i que, en previsió de qualsevol incident, sempre se'n guarda una espelma encesa a part.       
 
Les revetlles que s'organitzen per celebrar Sant Joan a la nostra ciutat es faran als barris de Can Bassa (dins de les festes de Sant Joan), Can Gili i la Font Verda (plaça de la Llacuna). Abans s'haurà fet al barri de l'Hostal (20 de juny) i el mateix dia de Sant Joan, a Palou (24 de juny, a partir de les 19 h).
 
 
El permís per fer fogueres el donen els Agents Rurals
 
Com sempre, és important tenir en compte els consells i recomanacions a l'hora de fer les fogueres i encendre els petards, per tenir una revetlla segura. Així, el permís per encendre la foguera s'haurà de demanar amb 15 dies d'antelació a Agents Rurals ( a l'oficina del Departament d'Agricultura -DARP, ubicada a les antigues escoles de Palou -c. Dr. Fàbregas, 40-42, tel. 93 882 77 47). 
 
Caldrà complir els requisits de distància respecte dels edificis, cotxes i línies elèctriques, i cremar el material adequat (sobretot, fusta). S'haurà de tenir a prop algun mitjà per apagar el foc i assegurar-se que en acabar queda ben extingit. Els habitatges propers tindran finestres i balcons tancats, els tendals plegats i la roba estesa, recollida. Els petards es manipularan també amb prudència i se'n llegiran abans les instruccions d'ús. És important vetllar perquè els més petits no corrin riscos innecessaris amb els petards, i recordar que la categoria lll d'articles pirotècnics no està autoritzada als menors de 18 anys.