Roca Umbert acollirà la 3a Mostra d'Art Urbà el dissabte 18 d'octubre

La mostra es fa coincidir amb la celebració de les jornades europees Changing Tracks de promoció de l'art contemporani

17 de Octubre 2014
+
Imatge de la 3a edició de la Mostra d'Art Urbà a Roca Umbert
 Roca Umbert Fàbrica de les Arts celebra el dissabte 18 d’octubre la 3a Mostra d’Art Urbà - MAU, amb la participació d’Adriana Nicosia, Dina J. Fernández, Glòria Giménez, Nicolau Bou, Joaquin Rueda, Anna Ribalta, Teresa Vega, Anna Maria Vizcarra, Anna Codina  i  Pau Farell. 
 
Aquests són els artistes escollits pel jurat per exhibir la seva obra, una obra que té en comú el fet de ser  participativa. Així, el públic trobarà l'acció fotogràfica "A peu de fàbrica" (Nicosia / Fernández); el foto - mural "Factoria Fauve" (Farell); les instal·lacions "Penell de Roca Umbert" (Giménez) i "Teranyina" (Codina); i l'escultura "Arbre" (Bou / Rueda / Ribalta / Vega / Vizcarra). 
 
La mostra vol impulsar les dinàmiques creatives entre artistes i col·lectius de Roca Umbert i Granollers, i esdevenir un espai de trobada que fomenti l'experimentació posant l'accent en la implicació d'artistes, creadors i agents socials del territori. 
 
Més informació sobre les obres seleccionades:
 
 
Coincidint amb la Mostra d'Art Urbà, es faran a Roca Umbert les jornades Changing Tracks, un projecte europeu d'arts visuals i digitals amb una programació de seminaris i tallers formatius entorn de l'art, l'acció i l'espai públic, coordinat pel Consorci Transversal. 
 
Les jornades s'adrecen a dos públics diferents: d'una banda, a tècnics municipals de gestió artística (17 d'octubre) en la qual, entre altres temes, es parlarà de com fomentar l'art en l'espai públic des dels ajuntaments, amb la presentació d'experiències com Temps de Flors (Girona), Festival Miau (Caldes de Montbui) i A Cel Obert (Tortosa).
 
I de l'altra, a artistes, professionals de les arts visuals i públic interessat en el món de l'art (18 d'octubre), jornada que comptarà amb la participació de l'artista i professor Ramon Parramon, director del projecte d'art Idensitat, que parlarà de l'art públic i l'art urbà, i dels processos de participació ciutadana en  l'art.  
 
La segona part del matí, es dedicarà a parlar de l'elaboració d'un projecte artístic per a un espai públic concret, i s'exposaran les experiències de Changing Tracks als tres països participants: Aideen Barry (Irlanda), Noah Roser (Regne Unit) i Xevi Bayona (Catalunya).
 
Aquest darrer mostrarà el resultat de la instal·lació efímera del "workshop" "El ple de la construcció de l'espai", que durant aquesta setmana té lloc a la nau Dents de Serra de Roca Umbert. Les persones interessades a inscriure's en aquesta jornada poden fer-ho al blog de la Mostra d'Art Urbà: