Projecte Parelles artístiques: exposició i subhasta d'art

Aquest programa té com a objectiu afavorir la integració social de les persones que pateixen malalties mentals.

29 de Maig 2012
+

Aquest dijous, 31 de maig, a les 20 h i a l'Espai d'Arts de Roca Umbert, es farà l'acte d'inauguració d'una exposició d'obres d'art creades en parella -“a quatre mans”- entre artistes professionals i persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de la ciutat i de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona. Es tracta, doncs, del resultat del projecte Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental.

A l'acte d'inauguració, hi intervindran el president del Consell d'Osona i de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, Joan Roca; la terapeuta ocupacional d'aquesta fundació Neus Vila; la treballadora social del Servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers Mercè Pérez, una parella que ha participat en aquest projecte, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora de Cultura, Alba Barnusell. Tot seguit, recorreran l'exposició, de la mà d'Isa Basset, comissària de la mostra.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al 22 de juny, amb entrada gratuïta, de dimecres a dissabte, de 17.30 a 20 hores. A més, s'hi faran recorreguts guiats, dimecres i dissabtes, a les 17.30 h i a les 20 h, prèvia inscripció (al telèfon 93 889 50 59 o a l'a/e parellesartistiques@cmppo.cat). S'hi mostraran 32 obres d'art, realitzades amb diferents tècniques i disciplines (pintura, escultura, disseny gràfic, multimèdia,...). En el cas de Granollers, les parelles artístiques que han participat en aquest projecte (artista-usuari) són: Pau Farell-Alexa Ballbé, Raül Salvatierra-Sheila -tots dos artistes, residents a l'Espai d'Arts de Roca Umbert-, José Antonio Medeil-Luis Machuca, Eva Casals-Manuela de Diego, Jokin Labaien-Manel Roo, Sara Muñoz-Noelia González, Israel Guerrero-Hans González, Michèle Le Pape-Albert Galvany i Naomi Valero-Miguel Hernández. Aquestes parelles artístiques han creat 9 obres d'art.

El divendres 22 de juny, a les 18.30 h i, també, a l'Espai d'Arts, es podran adquirir aquestes 9 creacions conjuntes. La venda d'aquestes peces, es farà per mitjà de subhasta i els diners que s'hi recullin es destinaran a finançar la continuïtat d'aquest projecte, una iniciativa de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Granollers.

Els objectius de Parelles artístiques són sensibilitzar la població sobre la salut mental i promoure el contacte social i la participació normalitzada en la societat de les persones amb un trastorn de salut mental. La importància del projecte no recau només en el producte final que s’exposa, sinó en el procés creatiu, el diàleg i l’intercanvi d’experiències, emocions i impressions, que viu cada parella artística, i en el retorn que fa la societat d’aquest treball amb la visita a les exposicions i els donatius en la subhasta.