"Planta't contra el canvi climàtic", la cançó de la IV Marató de l'Estalvi Energètic

Els resultats d'estalvi de la primera setmana de marató són positius

13 de Febrer 2019
+
El grup Sabana en un moment de l'enregistrament del tema "Planta't contra el canvi climàtic".
La IV Marató de l'Estalvi Energètic contra la pobresa energètica que se celebra durant aquest mes de febrer a cinc equipaments municipals (Museu de Granollers, Museu de Ciències Naturals, l’edifici de l'AISS, el Cinema Edison i l’Espai Cangur) té un programa  d'activitats paral·leles, entre les quals destaca la creació especialment per a l'ocasió de la cançó "Planta't contra el canvi climàtic". 
 
El tema va ser enregistrat el passat 29 de gener als Bucs de Roca Umbert, per part d'alumnes de l'Emsembla Jazz Orquestra de grau professional de l'Escola Municipal de Música-Conservatori Josep M. Ruera:  Gerard López, baix electrònic; Toni Miralles, guitarra i veu; Jaume Mollfulleda, bateria; i Roger Garcia, saxo, tots ells, membres del grup Sabana. També hi han col·laborat Martí Serrano i Adam Ballescà, saxos; Roger Mora, trompeta; i Clara Reverter, trombó. La lletra la signen Sabana i Sergi de las Muelas, i la coordinació ha anat a càrrec de Daniel Rubies, cap d'estudis de l'escola.   
 
Altres activitats de sensibilització que es faran els propers dies són: 
 
-una xerrada sobre estalvi energètic a càrrec d'Eloi Burriel, de l'empresa L'Origen, impulsora de la marató, dijous 28 de febrer (estava prevista per al dia 21 de febrer), a les 16.30 h a l' Espai Cangur (c. Roger de Flor, 127), destinada a la gent gran. 
 
-tallers sobre canvi climàtic i confecció d'origamis al Museu de Ciències Naturals (c. Palaudàries, 102), de dimarts a dissabtes (de 16 a 19 h) i diumenge ( d'11 a 14 h), adreçats a tots els públics. 
 
 
 
Resultats positius en la primera setmana de marató
 
El control de consums en electricitat, aigua i gas de la primera setmana de la IV Marató de l'Estalvi Energètic han estat positius, amb baixades mitjanes del consum que arriben al 26'6 % pel que fa a llum, 52 % en aigua i 5'8 % en gas, amb variacions importants en funció de cada equipament. Recordem que l'objectiu és assolir un 10 % d'estalvi, sempre prenent com a referència el febrer de l'any passat. L'Ajuntament i l'empresa coordinadora, L'Origen, valoren les resultats com un bon inici de campanya. La segona setmana ha continuat la tendència a la baixa: 31% d'estalvi en llum, 26%, en aigua i 4%, en gas.
 
 
IV edició de la marató a Granollers
 
Cinc equipaments municipals: Museu de Granollers, Museu de Ciències Naturals, l’edifici de l'AISS, el Cinema Edison i l’Espai Cangur, participen aquest any a la 4a edició de la marató de l'estalvi energètic, amb la implantació de bones pràctiques com ara reduir les hores de climatització, tancar els llums o modificar els horaris de neteja per aprofitar al màxim la llum natural.
 
L'estalvi aconseguit es destinarà a combatre la pobresa energètica, a través dels Serveis Socials municipals. Aquest any, la campanya porta per lema “Planta’t contra el canvi climàtic” i s'aprofita per informar de l'important funció de les plantes a l’hora de millorar la qualitat de l’aire en espais interiors.  
 
La marató de l'estalvi energètic és una iniciativa ideada i coordinada per l'empresa granollerina L'Origen. Juntament amb Granollers, es porta a terme a 8 municipis més: Barcelona, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau Solità i Plegamans, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i també a 9 departaments de la Generalitat de Catalunya.  
 
En total, hi participaran 122 equipaments (administratius, culturals, esportius, socials, educatius i de salut), amb 200.000 usuaris, 15.000 alumnes i 3.000 treballadors. 
 
La marató de l'estalvi energètic no té una voluntat competitiva, sinó de conscienciació sobre l'ús que fem de l'energia, i vol promoure una actitud empàtica envers les persones més vulnerables davant el risc de patir pobresa energètica. Si s'assoleix l'estalvi del 10 %, es reduiran en més de 1.000.000de kWh el consum d’electricitat i gas, i en més de 5.700 m3 el consum d'aigua.