Oberta la convocatòria per participar al concurs [És] Música 2016

Enguany el concurs canvia i amplia l'edat i la procedència dels joves participants, incorporant una nova categoria i sense limitar la participació a grups provients de centres educatius

26 de Febrer 2016
+

S'obre la convocatòria per presentar-se al concurs [És] Música 2016, la primera edició del concurs derivant del seu antecedent I [és] Música. Si abans el concurs només s'adreçava a grups integrats per alumnes dels centres d'educació secundària, amb aquesta nova proposta s'amplia l'edat dels participants i s'inclou una nova categoria adreçada a grups musicals del territori formats per joves d'entre 18 i 30 anys. El concurs, una iniciativa del Servei de Joventut orientada a donar suport a la creació i difusió musical, compta ara amb dues categories: la categoria [És] Música, dirigida a joves d'entre 18 i 30 anys de Granollers o comarca; i la categoria I [és] Música per a joves músics que estiguin en un centre d'educació secundària i que tinguin entre 12 i 18 anys. La formació mínima per participar és la d'un duet i la formació màxima és la d'un grup format per 8 membres,  i s'accepta qualsevol estil musical. Queden exclosos de participació els grups guanyadors de les edicions anteriors del concurs i els grups que tinguin contracte amb una companyia discogràfica. 

El concurs tindrà lloc el divendres 13 de maig a les 17.30 h, i es realitzarà mitjançant actuacions musicals en directe a l'espai públic, en aquest cas a tres places de la ciutat: pl. de la Porxada, pl. de l'Església i pl. Maluquer i Salvador. El jurat, format per cinc membres (dos representants d'entitats vinculades a projectes musicals de Granollers, la regidora del Servei de Joventut, un component de les entitats organitzadores del Festival Musik N Viu 2016, i una persona vinculada a la creació o producció musical), valorarà la tècnica dels músics, la posada en escena, la fluïdesa musical i la cohesió del grup durant l'actuació. El nom del grup guanyador dins de cada categoria es coneixerà el dissabte 21 de maig a les 8 del vespre, en el decurs del Concert de Lluna plena que es farà a l'equipament juvenil del Gra. 

El premi per a la formació guanyadora dins la categoria [És]Música (joves de 18 a 30 anys) consistirà en la participació al Festival Musik N Viu 2016, que es farà al Parc Firal els dies 25 de juny, 1 i 2 de juliol,, i una dotació econòmica de 1.000 euros. Pel que fa al grup guanyador de la categoria I [és]Música, se'n programarà un concert a la NauB1 dins el programa del Musik N Viu Off, a més de la possibilitat de fer servir per espai de 10 hores els bucs del Cub, l'espai d'assaig musical de Roca Umbert, amb la gravació d'un assaig en directe. La resta de grups participants tindran l'oportunitat de tocar a l'equipament juvenil i formar part d'altres actes d'àmbit musical

Les formacions interessades a prendre-hi part tenen temps fins al dia 15 d'abril per fer la sol·licitud i la inscripció a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (c. Sant Josep 7 de Granollers), en horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous de 8.30 a 19 h i divendres de 8.30 a 14 h); o bé si el representant del grup disposa de certificat digital també es pot inscriure virtualment a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), www.granollers.cat/ovac omplint el formulari pertinent i adjuntant la documentació necessària.