El Museu d'Història de Catalunya acull una exposició sobre salut mental amb implicació granollerina

Artistes locals, usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental i l'Espai d'Arts han participat en aquest projecte, de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona

22 de Febrer 2012
+

Fins al 8 d'abril, el Museu d'Història de Catalunya (pl. de Pau Vila, 3) acollirà l'exposició amb implicació granollerina Parelles artístiques. Experiències creatives per la salut mental. Es tracta d'una mostra d'obres creades "a quatre mans", entre artistes professionals i persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental, que depèn del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Granollers, així com dels serveis de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona (FCMPPO) i de l'Associació El Far de la Garriga. En el cas de Granollers, representat amb 9 obres d'art, també hi ha participat l'Espai d'Arts de Roca Umbert.

L'acte oficial d'inauguració d'aquesta exposició està previst aquest dijous, 23 de febrer, a les 19 h, amb la presència del conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, però es pot visitar des del passat 15 de febrer. L'objectiu és sensibilitzar la societat sobre salut mental; reduir l'estigma de les malalties d'aquest àmbit i afavorir la integració social de les persones que les pateixen. El projecte és una iniciativa de la FCMPPO, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Granollers. 

 

Artistes i propera mostra

Els artistes Pau Farell (membre del col·lectiu El Colador), Raül Salvatierra (artista resident a l'Espai d'Arts), José Antonio Medeil, Eva Casals, Jokin, Sara Muñoz, Israel Serrano, Michelle Le Pape i Naomí Valero, de Granollers i comarca, han treballat en aquest projecte, amb les seves parelles artístiques.

Recordem que l'Espai d’Arts de Roca Umbert acollirà, d'aquí a uns mesos, les obres locals i les d'Osona, una trentena de creacions realitzades amb diferents tècniques i disciplines (pintura, escultura, disseny gràfic, multimèdia,..). Aquesta exposició, que es podrà visitar del 31 de maig al 15 de juny, s'acompanyarà de la projecció d'un reportatge fotogràfic sobre tot el procés creatiu. Paral·lelament, es faran xerrades i vistes guiades per a grups i col·lectius, amb l'objectiu de donar a conèixer el projecte i la realitat de la salut mental.

L'exposició de l'Espai d'Arts acabarà amb una subhasta, els beneficis de la qual s'invertiran en la continuació del projecte.