Les Biblioteques de Granollers difonen l’activitat del Laboratori de lletres i imatges a través d'un bloc

Aquest dissabte 2 d'abril és el Dia Internacional del Llibre infantil

31 de Març 2011
+

Coincidint amb el sisè aniversari de la Biblioteca Roca Umbert i amb el Dia Internacional del Llibre infantil, el dissabte 2 d’abril es fa públic el bloc de promoció a la lectura que difondrà les activitats que es porten a terme a la Biblioteca sota el projecte de Laboratori de Lletres i imatges. El bloc es donarà a conèixer aquest dissabte a les 17.30 h a la Biblioteca de Roca Umbert (c. Enric Prat de la Riba, 77).
    
El Laboratori de lletres i imatges

És un espai de creació dins la Biblioteca Roca Umbert que convida a les famílies a experimentar al voltant de la lectura, entesa en el sentit més ample del terme: llegir amb tots els sentits, la lectura d’imatges i sons, la creació literària com un joc, la imaginació poètica com a forma artística...

El laboratori de lletres i imatges té lloc un dissabte al mes a les 17.30h de la tarda  i es dirigeix a famílies amb infants a partir de 4 anys. L’activitat, que es limita a un grup de 20 famílies, té una durada aproximada de 90 minuts. Cal inscripció prèvia. 
El Laboratori va néixer l’octubre de 2005 amb la voluntat de donar resposta des de la Biblioteca Roca Umbert al context de creació cultural i artística de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. El Laboratori pretenia oferir a la ciutat una activitat estable, els dissabtes per la tarda, adreçada a les famílies on s’unissin la lectura amb l’art.
El projecte ha anat evolucionant al llarg del temps. A l’inici es va posar èmfasi en la realització d’activitats que permetessin conèixer millor els equipaments del complex Roca Umbert i la pròpia biblioteca. Després es va treballar per a recuperar la memòria històrica oferint als infants tallers que evocaven al passat tèxtil de la fàbrica.

Etapa virtual

A partir del 2010, el Laboratori s’ha centrat en difondre la col·lecció d’una forma més creativa i lúdica, utilitzant els materials, la imatge, el so i les noves tecnologies. El pes important que ha adquirit aquesta activitat dins la biblioteca va fer evident la necessitat d’aprofitar tota la feina que implica la seva preparació per donar més sortida a tots els materials que es generen  a cada laboratori.

En aquest context doncs, es va començar a treballar en el bloc del laboratori, que es dirigeix tant a les famílies que han assistit als  tallers i volen recuperar alguns dels llibres treballats, com a educadors, escoles o altres professionals de la promoció a la lectura, que vulguin aprofitar els recursos presentats.