La prevenció d'enganys en els subministraments bàsics, la factura de la llum i l'economia domèstica, a les xerrades de l'Aula de Consum

Són gratuïtes i es fan a la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert

02 de Juny 2015
+
Els conceptes que inclou la factura de la llum s'explicaran en la xerrada del dia 9 de juny.
L'Aula de Consum de l'Ajuntament de Granollers ha programat tres noves xerrades aquest mes de juny amb l'objectiu de contribuir a la formació de les persones com a consumidores informades i responsables. Totes tres són gratuïtes i es faran en dimarts, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert (c. Enric Prat de la Riba, 77). 
 
El dia 9 de juny, la xerrada serà sobre la factura de la llum i com entendre-la, i anirà a càrrec d'Eusebi-Ramon Vidiella, enginyer i membre de l'OCUC. Durant la sessió es parlarà dels conceptes que incorpora la factura (potència contractada, consum d'energia i impostos, algun dels quals ha experimentat un fort augment de preu), i es faran recomanacions per estalviar energia que repercutiran en la factura.  
 
La tercera xerrada, “Economia domèstica, l'art de repartir el pastís”, la farà el dia 16 de juny Ainhoa Roca, membre de CRIC-Opcions. La ponent donarà pistes sobre com podem ajustar el nostre pressupost mitjançant un consum conscient. Gestionar la nostra capacitat d'endeutament, administrar els ingressos de manera responsable, estar preparat per als imprevistos, l'estalvi..., són alguns dels temes que es posaran sobre la taula. 
 
Dimarts 2 de juny, es va fer la primera xerrada del cicle, sota el títol “Els subministraments bàsics a la llar: que no t'emboliquin”. Laia Visa, tècnica de MAP Assessorament i Serveis, va parlar sobre la prevenció d'enganys en la contractació de serveis bàsics com l'aigua, la llum, el gas i el telèfon, i va informar sobre els avantatges i inconvenients de les ofertes dels diferents subministradors.