Joan Fontcuberta ajudarà a projectar Roca Umbert i Granollers amb activitats relacionades amb la imatge i l'art contemporani

Signat el conveni entre el reconegut artista, l'Ajuntament de Granollers i la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert

27 de Octubre 2016
+
L'artista Joan Fontcuberta envoltat de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la primera tinent d'alcalde, Alba Barnusell, la regidora de Cultura, Mireia López, el regidor de CiU Àlex Sastre i part de l'equip de Roca Umbert Fàbrica de les Arts
 
El conveni signat avui entre Joan Fontcuberta, l'Ajuntament de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts s'emmarca al II Pla estratègic de la ciutat que identifica reptes de futur i estratègies a desenvolupar i al Pla de projecció exterior 2014-2018, que té com a finalitat situar la ciutat de Granollers i la comarca en l’àmbit internacional. 
 
Joan Fontcuberta és un professional reconegut a tot el món, per les seves aportacions en el camp de la fotografia i la imatge contemporània, que des de l’any 2012 té a Roca Umbert l'espai de treball, concretament la planta baixa de la nau G-3. Tant l'artista com l'Ajuntament estan interessats que la presència de l'artista a Roca Umbert Fàbrica de les Arts vagi més enllà de tenir-hi l'espai de treball, i que s'estableixi una col·laboració mútua en accions de suport a la creació contemporània, i la projecció de Roca Umbert i de Granollers. 
 
El conveni concreta aquesta col·laboració, per part de Fontcuberta, en accions vinculades a l'assessorament artístic de la programació anual de la fàbrica i en el programa de residències (l'artista formarà part del jurat que selecciona els aspirants que hi opten). En aquest sentit, farà un seguiment trimestral dels projectes desenvolupats (relacionats amb el camp de la imatge) pels artistes residents. El comissionat d'una exposició, la conceptualització d'un festival artístic de projeccions a l’aire lliure i la programació de conferències són altres punts que preveu el conveni. 
 
De la seva banda, Roca Umbert assumirà la gestió i producció de les tasques vinculades a l’execució de les propostes acordades, n'assumirà el cost i donarà visibilitat a les activitats.