Granollers, Llinars i la Garriga commemoren el Dia Mundial de la Salut Mental

Se celebra el dia 10 d'octubre amb un programa que inclou activitats com teatre, una conferència amb Jaume Funes i una caminada

01 de Octubre 2015
+
Imatge de la commemoració del Dia Mundial de la Salut 2015
 El dia 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. Les entitats de la Taula de Salut Mental del Vallès Oriental, entre les quals hi ha l’Ajuntament de Granollers, organitzen un programa d’actes de sensibilització, per recordar el camí fet i les fites pendents per assolir l’horitzó de la dignitat en salut mental. 
 
Les entitats promotores constaten la llarga trajectòria de treball conjunt en aquest àmbit, en xarxa i integrat per obtenir millors resultats, així com l’augment de la visibilitat de la malaltia mental en la societat, si bé cal seguir avançant "conjuntament persones usuàries, famílies i proveïdors de salut i socials per millorar l'accessibilitat als recursos, la satisfacció, la qualitat de vida i la inserció de les persones al seu entorn en igualtat d'oportunitats". El programa d'activitats tindrà lloc a Granollers, Llinars i la Garriga. 
 
Les activitats s'enceten aquest dissabte, 3 d'octubre, amb la V Jornada "Fes salut per la salut mental", activitats lúdiques i esportives que es faran durant tot el matí  a Llinars. El divendres 9 d'octubre (9.30 h), 300 alumnes de 3r de primària de 8 escoles granollerines veuran, a la Sala Tarafa, l'obra "El gallo dormilón",  a càrrec del Grup Imagina de l'Hospitalet de Llobregat. El dimecres 14 d'octubre, el Museu de Granollers acollirà la conferència del psicòleg i educador Jaume Funes "Cables creuats. La salut mental en les adolescències avui" (18 h), una activitat emmarcada en l'Aula de la Salut. El diumenge 18 d'octubre (10 h) es farà la caminada popular per la salut mental, amb sortida al parc Torras Villà i un recorregut de 8 km, que acabarà amb una botifarrada i el repartiment de premis del concurs de cartells convocat amb motiu de la commemoració. Les inscripcions per a la caminada poden fer-se al mateix parc (5 €, gratuït per als menors de 5 anys). 
 
En l'apartat d'exposicions, fins al dia 16 d'octubre l'establiment Milk Cafè (c. Girona, 4, Granollers) exposa les obres del projecte “Parelles artístiques”, que aparella persones usuàries dels serveis de salut mental amb artistes professionals per crear una obra. El dia 24 d'octubre, el Casino de la Garriga acollirà un sopar i una subhasta de peces creades dins d'aquest projecte (20 h).