El Fons de Cooperació Antoni Jonch permetrà desenvolupar una xarxa de seguiment de papallones al nord d'Àfrica

La família de qui va ser director del Museu de Granollers i del Parc Zoològic de Barcelona crea un fons de suport a la recerca i a la difusió de les ciències naturals

29 de Maig 2013
+

La història dels inicis del Museu de Granollers i la figura d’Antoni Jonch van estretament lligades. Va ser-ne director de 1945 a 1958, i hi va tornar entre 1985 i 1992, període en què es va fer realitat el Museu de Ciències Naturals a l'edifici de La Tela.

Aquest migdia a la nova seu del Museu, Miquel Jonch, fill d'Antoni Jonch, ha anunciat la creació del Fons de Cooperació Antoni Jonch, dedicat a la recerca i a la difusió de les ciències naturals, un fons que, entra altres accions, permetrà crear una xarxa de seguiment de papallones diürnes al nord d’Àfrica. La influència de les faunes africanes i la presència regular d’espècies migradores de papallones entre aquesta àrea i el sud d’Europa seran objecte d’aquest projecte de recerca. La xarxa permetrà disposar de dades complementàries a les obtingudes a través del CBMS- Butterfly Monitoring Scheme, el programa de seguiment de les poblacions de papallones diürnes a Europa.

Primer Dia de les Papallones

D'altra banda, amb l'objectiu de donar a conèixer el món dels lepidòpters i, sobretot, la feina dels col·laboradors voluntaris del CBMS de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Granollers promou durant el mes de juny la celebració del Primer Dia de les Papallones, amb un programa de conferències, publicacions, passejades, espectacles... en què participen diferents entitats i institucions. Entre les nombroses activitats destaquen les sortides amb investigadors a més de vint poblacions, a Catalunya i Menorca. A la comarca, se n'han organitzat a Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina i Marata.  A més, els dies 1 i 9 de juny es representarà al Museu de Ciències Naturals l’espectacle familiar de titelles “El petits més grans. Faules de l’equilibri” a càrrec de la companyia de la Garriga Artristras Teatre.