El granollerí Agustí Vidal crea dos perfums lligats a l'exposició "Mirades i diàlegs" del Museu de Granollers

El perfumista s'ha inspirat en dos paisatges per crear fragàncies que permeten percebre les obres d'una manera diferent

24 de Desembre 2013
+
"Jardí, quadre d'Antoni de Ferreter

El perfumista granollerí Agustí Vidal ha estat convidat a participar a l'exposició permanent del Museu de Granollers “Mirades i diàlegs”, que mostra una selecció d'obres de les col·leccions de la institució amb la voluntat d'establir un diàleg amb el públic. Aquesta interacció ha donat com a resultat la creació de dos perfums inspirats en dos quadres dels anys trenta obra de Puig i Perucho i d'Antoni de Ferreter.

Per crear el primer perfum, Vidal s'ha inspirat en l'oli sobre tela "Sota la parra", on es veu l'eixida d'una casa situada als turons d'Arenys de Mar. La segona fragància reprodueix l'olor de la terra humida i de verdor que li ha suggerit el jardí d'una casa modernista de la Garriga del quadre titulat justament "Jardí". Les dues creacions permeten, doncs, percebre els quadres a través d'un altre sentit, el de l'ofacte. El visitant trobarà les  fragàncies al costat de cadascun dels paisatges, que són d’estètica molt diferent.

"Mirades i diàlegs" es va inaugurar el passat mes d'abril a la Sala 1 i actualment és la mostra permanent del museu. En aquesta exposició es convida el públic a fer una lectura de peces del seu fons d'art. Més  enllà d'un discurs cronològic i monogràfic, la voluntat és generar pensament, diàleg i discurs a partir de la mirada i de les diverses interpretacions que propicien les peces exhibides, totes elles, pertanyents a les seves col·leccions, integrades en un fons heterogeni en disciplines i cronologies.  Persones  a títol individual, grups i entitats han participat en aquest projecte anomenat Feedback.


Altres exposicions del Museu de Granollers

A més de "Mirades i diàlegs", el Museu de Granollers exhibeix aquests dies les mostres "Antoni Cumella. De la formulació a l'obra (Sala 2), "Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú" (Espai Obert) i "El sexe en l'època romana" (SET). L'horari de visita és de dimarts a dijous de 17.30 a 20.30 h, divendres de 17 a 20.30 h, dissabte de 18 a 20.30 h i diumenge de 18 a 21 h. Durant les festes, el museu tancarà els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any.