Continua la disbauxa... És Carnaval!

Del 8 de febrer, dijous Gras, al 14 de febrer, dimecres de Cendra, Granollers celebra la festa més esbojarrada de l’any amb la presència de Sa Majestat Carnestoltes i en Tres Rals de Can Solda

07 de Febrer 2018
+

El dijous 8 de febrer l’arribada del Rei Carnestoltes a la Porxada ha marcat el tret de sortida del Carnaval de Granollers. A dos quarts de sis de la tarda es cantarans'han cantat els versots Les dècimes de Carnaval, una cançó que ens porta en Solda, un antic drapaire de Granollers aficionat al Carnaval, recollit al llibre Granollers, vila oberta d'Amador Garrell Alsina. L'Abadessa dels Bojos, els Diablots i en Tres Rals de Can Solda -representant aquest antic drapaire, que vivia al c. Corró a inicis del segle XX - han fet també acte de presència en l'inici oficial de la festa. D’aquesta manera s’han iniciat els 7 dies de la festa més esbojarrada de l’any, en què les disfresses i l’animació centren el programa d’activitats.

Aquest divendres a dos quarts d’onze del matí algunes escoles han fet la seva ofrena dels ous al Rei Carnestoltes a la Porxada, i a les sis de la tarda és el torn de les entitats. El mateix dia a dos quarts de sis de la tarda a la Troca (Roca Umbert) i amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret i Mimetic Studio, es convida a tots els nens i nenes al taller de disfresses i maquillatge.

El dissabte 10 de febrer, durant tot el dia, es podrà fer ofrena dels ous a en Carnestoltes, que serà a la Porxada durant tota la festivitat. Al migdia, el swing prendrà els carrers de Granollers amb un gran "Carnaball", a la Porxada amb música en directe, organitzat pel grup Lindyfrogs. A dos quarts de sis de la tarda es farà una cercavila infantil a la plaça de la Corona, que culminarà a les sis a la Porxada amb el ball de disfresses, animat amb el grup Reggae per Xics, que farà ballar tant grans com petits. Pels més nocturns, la festa continuarà a dos quarts de dotze de la nit a la Nau B1, amb el Carnaval a la fàbrica organitzat pel Jovent Ignorat. 

Diumenge 11 de febrer arriba el moment de la demostració de creativitat i originalitat dels grups participants a la rua. Enguany, s'han presentat 26 comparses al concurs. Si algun altre grup vol participar a la rua, encara pot inscriure's a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (clicant a "tramitar", emplenant la fitxa i clicant el botó "signar i enviar"). Tot i així, aquelles comparses que s'hagin inscrit fora de termini no entraran al concurs i desfilaran al final de la rua. 

A dos quarts de sis es concentraran les comparses al c. Roger de Flor i a les sis començarà la rua, encapçalada per l’Abadessa dels Bojos i els Diablots, per fer cap a la Porxada. A partir de les vuit, amb animació disco i en Tres Rals de Can Solda, es lliuraran els premis del concurs de comparses.

I per concloure els dies de gresca, dimecres 14 a partir de les onze del matí es farà la vetlla de Sa Majestat Carnestoltes a la Porxada, i a dos quarts de sis de la tarda es procedirà a l’enterrament de la sardina. Finalment, a dos quarts de set del vespre, la vida d’en Carnestoltes arribarà al final i s’instaurarà el regnat de la Vella Quaresma.

Enguany, el Ball de Gitanes de Granollers es celebrarà el diumenge 18 de febrer a les dotze del migdia, i enguany és una ballada especial, la que fa número 10.