Can Pedrals acull una trobada amb Marc Rosich, autor de l'adaptació teatral de l'obra "Pedra de tartera"

La novel·la de Maria Barbal es presentarà al Teatre Auditori el dijous 24 de novembre, en dues sessions

22 de Novembre 2011
+

Dimecres 23 de novembre, a les 7 de la tarda, el dramaturg Marc Rosich parlarà a la Biblioteca Can Pedrals de l'adaptació teatral de l'obra "Pedra de Tartera", de Maria Barbal, que l'endemà dijous, 24 de novembre, es presenta al Teatre Auditori de Granollers en dues sessions (18 h i 21 h), sota la direcció de Lurdes Barba i protagonitzada per Àurea Márquez.  

L'autora Maria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la "Pedra de tartera" (premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren "Mel i metzines" (1990), "Càmfora" (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993) i "País íntim" (premi Prudenci Bertrana 2005). La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols "Escrivia cartes al cel" (1996), "Carrer Bolívia" (1999), "Bella edat" (2003) i "Emma" (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb "La mort de Teresa" (1986), ha publicat els volums de relats "Ulleres de sol" (1994) i "Bari" (1998). L'any 2010 va publicar el llibre de relats "La pressa del temps" (Columna), el mateix any que s'arribava al 25 aniversari de "Pedra de tartera", una novel·la de la qual s'han fet una seixantena d'edicions i reimpressions, i que compta amb 200.000 llibres venuts en català. S'ha traduït a diverses llengües, entre elles, l'alemany (amb 100.000 exemplars venuts), el castellà, l'anglès, l'italià o el portuguès. La versió teatral de la novel·la commemora aquest aniversari. És llicenciat en Periodisme i Traducció i Interpretació. Dramaturg, director, actor i traductor literari, s’ha format en l’escriptura dramàtica als seminaris de l’Obrador de la Sala Beckett, on actualment imparteix cursos especialitzats i d’iniciació a la dramatúrgia.

Sobre l'autor de l'adaptació, Marc Rosich

És llicenciat en Periodisme i Traducció i Interpretació. Dramaturg, director, actor i traductor literari, s’ha format en l’escriptura dramàtica als seminaris de l’Obrador de la Sala Beckett, on actualment imparteix cursos especialitzats i d’iniciació a la dramatúrgia.